sevgili arkadaşlar firebird e yeni yeni başladım..
ve yavaş yavaşda triggerler yazmaya seminer cd sindeki bilgilerle başladım
benim soramak istediğim şu,
örnek bir işlem grubunu StartTransaction ile başlattıktan sonra
belirli işlemler yaptım ve daha sonra bunları roolback ile iptal ettiğimde
server üzerinde yapılan trigger , saklı prosedür vs gibi işlemlerde iptal
ediliyormu,
bir ikinci sorumsa,
seminer cd lerinde izlediğim kadarıyla ibx bileşenlerinin bazı durumlarda
firebird e tam destek vermediğin ve bazı farklılıklar gösterdiği söylemiş sevgili arkadaşlar.. bende bunun üzerine zeos component setini deniyorum..
nasıldır kullanan arkadaşlar varsa tavsiye ederlermi..
firebird ile tam uyumlumudur..
firebird de trigger ve işlem grupları
Selam,
IBX ile Firebird'ü kullanabilirsin. İfade edilmek istenen şu aslında : IBX Interbase için geliştirilen bir component seti. Firebird'te Interbase ile aynı koddan geliştirilse bile ufak farklar olmaya başldı aralarında. Bu da gayet normal. Ama çok büyük farklar yok henüz.
Tanıdığım tüm arkadaşlarım Firebird'ü IBX ile kullanıyorlar. Bir şikayetlerini duymadım
Kolay gelsin.
IBX ile Firebird'ü kullanabilirsin. İfade edilmek istenen şu aslında : IBX Interbase için geliştirilen bir component seti. Firebird'te Interbase ile aynı koddan geliştirilse bile ufak farklar olmaya başldı aralarında. Bu da gayet normal. Ama çok büyük farklar yok henüz.
Tanıdığım tüm arkadaşlarım Firebird'ü IBX ile kullanıyorlar. Bir şikayetlerini duymadım

Kolay gelsin.
teşekkürler sevgili admin
sorumun ilk kısmında söylediğim, hakkında bir şey söyleyebilirmisin
gerçi bu arada ben denedim, rollback yaptıkdan sonra trigger de ve sp de yapılanlarıda iptal ediyor.. fakat yinede yeni olduğumdan teyit etmek için
ve bir hata yapıp yapmadığımı öğrenmek için uzman olan sizin gibi arkadaşlara danışmak istedim..
sorumun ilk kısmında söylediğim, hakkında bir şey söyleyebilirmisin
gerçi bu arada ben denedim, rollback yaptıkdan sonra trigger de ve sp de yapılanlarıda iptal ediyor.. fakat yinede yeni olduğumdan teyit etmek için
ve bir hata yapıp yapmadığımı öğrenmek için uzman olan sizin gibi arkadaşlara danışmak istedim..
Re: firebird de trigger ve işlem grupları
Gayet tabii iptal ediliyor, O işlemle ilgili ne kadar trigger, SP çalıştıysa herşey rollback yapılıyor, tersi düşünülemez bile.selimr yazdı:örnek bir işlem grubunu StartTransaction ile başlattıktan sonra belirli işlemler yaptım ve daha sonra bunları roolback ile iptal ettiğimde server üzerinde yapılan trigger , saklı prosedür vs gibi işlemlerde iptal ediliyormu,
Yeni başladıysan, eğer daha önceden duymadıysan diye söylüyorum, Mutlaka IB Expert kur, sanırım 45 günlük mü ne, full versiyon indirebiliyorsun. Bu sürenin sonunda da bazı özellikleri sınırlanarak kullanmaya devam edebiliyorsun. Seminerleri izlediysen haberdarsındır ama, ERwin i de mutlaka kurup kullan. O da sınırlı bir süre için deneme versiyonu, ama kullanınca satın almak için dayanılmaz bir istek hissedeceksin

Ben de Firebird konusunda birkaç aylık bir çocuğum, başlangıçta component ararken, ZEOS, IBO vs epey deneme yapmıştım, acemilikten olsa gerek eğeyce güçlük çektim, sonra Sychorax arkadaşımız Mercury DBO önerdi, halen onu kullanıyorum, henüz bir sorun yaşamadım, alternatif arayacak vaktim de yok, şimdilik memnunum.selimr yazdı:seminer cd lerinde izlediğim kadarıyla ibx bileşenlerinin bazı durumlarda
firebird e tam destek vermediğin ve bazı farklılıklar gösterdiği söylemiş sevgili arkadaşlar.. bende bunun üzerine zeos component setini deniyorum..
nasıldır kullanan arkadaşlar varsa tavsiye ederlermi..
firebird ile tam uyumlumudur..
Mercury DBO kullanan arkadaşlar bu soruyu yanıtlarsa ben de sevinirim.
Sevgi, Saygı.....