SQL de olmadı fahrettin abi ve mustafa abi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
muhittin_turmus
Üye

SQL de olmadı fahrettin abi ve mustafa abi

Mesaj gönderen muhittin_turmus »

s.a gecen hafta sorduğum soruyu galiba ben yanlış sordum allah razıolsun fahrettin abi ile mustafa abi cevap yazdı ama olmadı
sorum suydu delphiden mssql e bağlanırken kullanıcı adı ve password penceresi gelmesin diye mustafa abini söylediği kodu yazdım ama olmadı program çalıştı ama tekrar sordu.

ben daha açık soruyu sorcam:şimdi ben netsis diye bir muhasebe programı kullanıyorum bu program database olarak microsoft mssql kullanıyor.bende yaptığım programda adoconnection kullanarak databese ulaşıyorum bilgileri okuyorum ama nesneleri bağlarken query ve datasource le bağlıyorum program çalışıyor sorun yok bilgilere ulaşıyorum ama her çalıştırdığımda username ve password soruyor username kısmını sa yazdıktan sonra ok dediğim zaman çalışıyor işte ben o pencerenin gelmesini istemiyorum
2:sorum dblookupcombobox bir turlu kulanamadım nasıl kullnacam
gençliğine güvenip
erken derken...
belki
elveda bile diyemessin
giderken...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

A.S.

hocam eğer sorununu çözememiş isen, eski sorunun altına mesaj atarsan, olayın gelişimi daha kolay anlaşılır.

1. Bağlantı sırasında kullanıcı ismi ve şifre sormaması için, AdoConnection'da LoginPrompt := False yap.

2. Sitede veritabanı bölümünde Veritabanı Bileşenleri isimli yazıda nasıl kullanılacağı yazıyor.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Merak ettim de.. Bizde de Netsis kullanılıyor ve benim bilgiğim kadarıyla (Netsis'den anlaşmalı bir elemen çalışıyor bizim burda,onun dediğine göre :) ) netsis mysql kullanmıyor. SQL Server,Oracle ve bir de bişey daha söyledi onu ilk defa duyduğum için şuan hatırlamıyorum :D
İlgincime gitti de..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

bir de bişey daha söyledi onu ilk defa duyduğum için şuan hatırlamıyorum
eski adıyla btrieve, yeni adıyla pervasive.

Kolay gelsin.