s.a gecen hafta sorduğum soruyu galiba ben yanlış sordum allah razıolsun fahrettin abi ile mustafa abi cevap yazdı ama olmadı
sorum suydu delphiden mssql e bağlanırken kullanıcı adı ve password penceresi gelmesin diye mustafa abini söylediği kodu yazdım ama olmadı program çalıştı ama tekrar sordu.
ben daha açık soruyu sorcam:şimdi ben netsis diye bir muhasebe programı kullanıyorum bu program database olarak microsoft mssql kullanıyor.bende yaptığım programda adoconnection kullanarak databese ulaşıyorum bilgileri okuyorum ama nesneleri bağlarken query ve datasource le bağlıyorum program çalışıyor sorun yok bilgilere ulaşıyorum ama her çalıştırdığımda username ve password soruyor username kısmını sa yazdıktan sonra ok dediğim zaman çalışıyor işte ben o pencerenin gelmesini istemiyorum
2:sorum dblookupcombobox bir turlu kulanamadım nasıl kullnacam
SQL de olmadı fahrettin abi ve mustafa abi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- muhittin_turmus
- Üye
SQL de olmadı fahrettin abi ve mustafa abi
gençliğine güvenip
erken derken...
belki
elveda bile diyemessin
giderken...
erken derken...
belki
elveda bile diyemessin
giderken...
A.S.
hocam eğer sorununu çözememiş isen, eski sorunun altına mesaj atarsan, olayın gelişimi daha kolay anlaşılır.
1. Bağlantı sırasında kullanıcı ismi ve şifre sormaması için, AdoConnection'da LoginPrompt := False yap.
2. Sitede veritabanı bölümünde Veritabanı Bileşenleri isimli yazıda nasıl kullanılacağı yazıyor.
Kolay gelsin.
hocam eğer sorununu çözememiş isen, eski sorunun altına mesaj atarsan, olayın gelişimi daha kolay anlaşılır.
1. Bağlantı sırasında kullanıcı ismi ve şifre sormaması için, AdoConnection'da LoginPrompt := False yap.
2. Sitede veritabanı bölümünde Veritabanı Bileşenleri isimli yazıda nasıl kullanılacağı yazıyor.
Kolay gelsin.