FB Başlatma hatası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
csyasar
Üye

FB Başlatma hatası

Mesaj gönderen csyasar »

Arkadaşlar. Fb'de bi sorunum var. Dün gece baya inceledim sitenin offline halini ama bulamadım.

Sisteme fb'yi super server olarak kuruyorum. ibconsole'u açıyorum. fakat registered database'i açmaya çalışırken serverin çalışmadığını ve başlatmamı isteyip istemediğimi soruyor. başlat diyorum bu defa da:

The interbase license file is missing or corrupt. Check that interbase is installed correctly.

diye bi hata mesajı(lisansla alakası ne anlamadım. halbuki ben bunu borlandın sitesinden çektim!!!!) alıyorum. ok dedikten sonra da login ekranı geliyo. sysdba masterkey deyice de

Cannot attach to services manager

diye bi hata veriyo. dün gece sitenin offline halinin 2. sürümünde saatlerce fb, firebird, ib, interbase, ib kurulumu, fb kurulumu vs. diye aradım ama bu yazdıklarımla ilgili hiçbişey bulamadım. bana yardımcı olursanız sevinirim.

kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

elinizdeki interbase sürümü 6.5 ve üstü ise süresi dolmuş.
onu uninstall edin gds32.dll yi silin sonra firebirdi tekrar kurun
daha sağlıklı bilgi için :ara gds32.dll

ek : viewtopic.php?p=21680#21680

ek 2: tüh 14 dakka, 3 dakika süresini aşmıışım :lol:
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

ben 3 tane sıfır xp sistemde denedim bunu:

fb yi super server olarak kurdum
ardından değişik ib sürümlerini kurmadan içindeki ibconsole'u açtım. register olmuş bir veritabanına bağlanırken bu hatayla karşılaşıyorum. sorun hep aynı.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

şimdide ibconsole.exe ve ibconsole.cnt'yi firebirdin bin dizinine kopyaladım yine olmadı.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

The interbase license file is missing or corrupt. Check that interbase is installed correctly.
Benim mi ingilizcem çok kötü.

söylediği , "interbase lisans dosyası bozuk veya kayıp. interbase kurulumunu hatasız yaptıgınızdan emin olun." eğer benim ingilizcem okadar kötü degil ve bu tercümem doğru ise :lol:

bunun lisans süresi dolması ile ne alakası var , diye düşünüyorum. csyasar 3 makineye kurdugunu söylemiş. csyasar birde tarihi geri alıp denermisin kurulumu ? gerçe bu aklına gelmiştir eminim ama. birde farklı bir firebird sürümünü denermisin.

not : @mege alınma haaa. lafım sana degil. yani o cümle benim garibime gitti. bilmem anlata bildimmi.

kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

niye alınayım ya aynı hatayı bende vakti zamani ile almıştım forumda biraz arayıp üstteki mesajdaki şekilde çözmüştüm... 8) :elsalla:
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

belki IB Console'dan kaynaklanan bir durumda olabilir. IB Expert gibi bir araçla denesene.

Kolay gelsin.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

m4st3rmus yazdı:
Benim mi ingilizcem çok kötü.

söylediği , "interbase lisans dosyası bozuk veya kayıp. interbase kurulumunu hatasız yaptıgınızdan emin olun." eğer benim ingilizcem okadar kötü degil ve bu tercümem doğru ise :lol:

bunun lisans süresi dolması ile ne alakası var , diye düşünüyorum.

kolay gelsin.
Kardeş önceki geceden beri ib, fb, ibconsole arasında gidip geliyodum. kafam süpürge teline dönmüştü. o kadar hatamız da olsun artık. :)

Bu gecede IB Expert kullandım. hiçbir problem çıkmadan hallettim sorunumu. Şu an sorunsuz kullanıyorum FB. Hepinize çok teşekkür ederim. Sağolun