eWeek-PC magazine Veritabanı testleri hakkında

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Salih
Üye

eWeek-PC magazine Veritabanı testleri hakkında

Mesaj gönderen Salih »

Merhaba,
eWeek ve PC Magazine tarafından yapılmış veritabanı performans karşılaştırmalarına rasladım, Linki şu şekilde :

http://www.eweek.com/article2/0,1759,293,00.asp

Java tabanlı uygulama sunucularında, IBM DB2 7.2 SQL Server 2000, MySQL 4.0.1 Max, Oracle 9i, Sybase ASE 12.5.0.1 veritabanlarını karşılaştıryor. Oracle ile MySQL in performansının başabaş çıktığını anlatıyor. Oracle ve MySQL 1000 kullanıcıya kadar saniyede 600 sayfa civarında bir performans gösterirken, SQL server 200 sayfa civarında gidiyor, Sybase ASE 600 kullanıcıdan sonra saniyede 500 sayfaya düşüyor, DB2 ise 200 sayfaya kadar düşüyor.

Grafiği buraya ekleyemiyorum ama, verdiğim adreste görebilirsiniz. Bu değerlendirme konusunda fikirleriniz alabilir miyim ? Yeterince tarafsız bir değerlendirme midir sizce ?
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

hız herşey demek değildir hocam. Ona bakarsan paradox'a da çok seri kayıt ekleyebilirsin. Yapacağınız işe göre daha önce verilen kriterlere göre bir seçim yapmanız iyi olur.

* Kullanıcı sayısı
* Aynı anda bağlanan kullanıcı sayısı
* Günlük girilecek kayıt sayısı
......
vs.

Kolay gelsin.
Salih
Üye

Mesaj gönderen Salih »

Admin yazdı:Merhaba,
hız herşey demek değildir hocam. Ona bakarsan paradox'a da çok seri kayıt ekleyebilirsin. Yapacağınız işe göre daha önce verilen kriterlere göre bir seçim yapmanız iyi olur.
Bu konuda yerden göğe kadar haklısınız. O araştırmada kayıt girilmesinden çok bir WEB sunucusu olayından mı bahsediliyor, ben mi yanlış anlıyorum ? 1000 kullanıcı, saniyede şu kadar Web page filan diyor, SQL sorgulama, kayıt ekleme falan yok yani olayın içinde.

Benim öğrenmek istediğim şu : Bu yeterince tarafsız bir değerlendirme midir ? Yani gerekli olan şey hız ise güvenebilir miyim ?
Sevgi, Saygı.....