FlashFiller nasıl kurtarırmı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

FlashFiller nasıl kurtarırmı

Mesaj gönderen serbek_tr »

Hayırlı çalışmalar herkese

Arkadaşlar tahmini 50 kullanıcılık bir projem vardı hala varda Paradox veritabanı kullanarak yapmıştım şu ana kadar bir sorun yaşamadım ama firebird öğreneyim dedim açıkçası herhalde kafa basmıyor artık. Yanılmıyorsam Flash Filler da buna benzer bir veri tabanı bu sayıda bir kullanıcı çokluğunda çalışacak bir proje için önerirmisiniz diyeceğim ama tahminimce firebird diyeceksiniz olmadı işte firebird ile yapamadım en azından bu flash filler işimi görürmü yani paradox a tercih edilirmi biraz bilgi verirseniz sevinirim birde şu standart Table larda olan CachedUpdates özelliği FlashFiller Table sinde mevcut değil oysa ben bir çok table da yani master detail çalıştığım table larda bu olayı kullandım FlashFiller a bunu nasıl uygularım yada bu table nin standart table daki Cacheupdates özelliğine karşılık gelen bir özelliği varmı
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Flashfiler öyle hoop diye kullanamıycan. Oturup kurcalaman gerekecek. Ona harcayacağın vakti Firebird'e harca :) Kaynak sitede ve forumda çok. Bu işler öyle ilham yoluyla vs. gelmez, tek yolu var. Oturup okuyacan ;)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

ya hocam haklısın zaten bir emeğin içine alın terini damlatacaksınki kıymetli olsun hayrını görebilesin. Doğrudur formda çok gördüm herkes firebird diyor ama öğrenemedim işte hocam (kolayına kaçmıyor yanlış anlamayın) belkide bildiğim kullandığım veritabanına benzerlikleri olduğu için kullanım yönünden vb . yabancılık çekmedik. Bir haftadır uğraşıyorum hatta var olan modüllerimin bir kısmını yeniden yazdım bu veri tabanı ile, öğrenmek için ancak master detail olayındaki CacheUpdates olayını çözemedim. ve hocam bir ricada bulunabilirmiyim en azından şunu söyleyiver uğraşıp daha fazla öğrenmeye değermi değmezmi Flashfiller en azından dediğim gibi bütünlük performans güvenlik olarak paradox tan iyimidir değilmidir. 50-70 arası kullanıcı yoğunluğunda iş görürmü görmezmi.Teşekkür ederim
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

* paradox'tan sağlamdır.
* BDE gerektirmediğinden paradox'tan iyidir
* 50 kullanıcı için hiç tavsiye etmem.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

peki hocam sizce bu flash filler ın kaldırabileceği maximum kullanıcı yoğunlu nedir
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Mesele sadece kullanıcı sayısı degil ki... Yani bana sorarsanız tek kullanıcılı sistemler icin bile Paradox, flash filler vs... kullanmam.... Sonuçta projeniz bu gun ufak olabilir belki, triger'a stored procedure'a ihtiyacınız olmayabilir ya da bunlar size zor geliyor olabilir....

Transaction bazlı çalışması önemli değil diyebilirsiniz... Ama emin olun kesinlikle onemli... Tek kullanıcıda bile önemli....

Tek kullanıcılı bir sistemde elektrik kesilmeleri olabileceği aşikar... Eğer transaction bazlı çalışabilen gerçek bir SQL veritabanı kullanmıyorsanız (Sybase, Oracle, Firebird vs....) verileriniz ciddi risk altındadır... Diyeceksiniz ki ups kullanılır. Tamam eyvallah ups ile elektrik kesilmelerinin önüne %99 geçebilirsiniz.... Ama işletim sistemi kilitlenmeleri de veritabanına aynı tahribatı yapabilecektir.... Eğer windows kullanıyorsanız bu durumdan kurtulma şansınız yakın geleekte görülmüyor....

Bütün bunların aslında çok yüksek riskler olmadığını düşünebilirsiniz... Yani bir müşterim var zaten ups aldı mı problem olmaz diyebilirsiniz... Ama eğer projeyi teslim edip parasını alıp yedikten sonra. Hatta başka bir müşterinin işi üzerinde yoğun bir şekilde çalışırken eski müşteriniz arayıp
müşteri yazdı:programa giremiyoruz xxxxxxx hatası veriyor.... Bu gün ödeme gününmüz acilen yapılacak işler var.... Patron çok kızgın hemen gelmeniz lazım....
dediğinde kimse sizin yerinizde olmak istemez.....

Eski müşteriyi yüz üstü bırakamazsınız... Şu anki işin başından ayrılmak da kolay degil.... Bi şeyler uydurarak ayrıldınız hadi gittiniz en iyi ihtimal ile bir kaç saat uğraşıp işi çözdünüz... Bunun için bir teknik servis ücreti alabileceğinizden emin misiniz? Eğer ben müşteri olsaydım size şunu derdim...
fahrettin yazdı:Bu sizin hatanız flashfiller yerine firebird kullansaydınız ki ikisi de bedava boyle bir problem başımıza gelmezdi... Hatta bırakın onu sybase bile kullanabilirdiniz... Bana deseydiniz ki sybase kullanmanın şu akdar veritabanı maliyeti var ama bunun karşılğığında şöyle sağlam böyle sağlam... ben o maliyeti de öder sybase'i tercih ederdim. En azından bugunkü gibi başımız ağrımazdı.... O yüzden size bu emeğiniz için servis ödemeyi kabul etmiyorum... Hatta neyse bedeli verelim. Ama veritabanını firebird veya sybase'e geçirelim...
Ben 10 yıllık profesyonel meslek hayatımda bu durumu yaşamış biri olarak müşteriyi ne yapıp edip sybase maliyetine ikna ediyorum.... Eğer gerçekten mümkün degilse maliyete girmeleri o zaman interbase veya firebird kullanıyorum.... Dolayısıyla da veritabanı seçiminde kafam rahat. Hangi iş için hangi veritabanı derdi yok... Her iş için tek veritabanı... Eğer bir gün bir bankanın bütün altyapı işini alırsam. Ya da binlerce kullanıcılı devasa bir proje ile karşılaşırsam o zaman Sybase ASA yerine ASE'ye geçer ve devam ederim......

Arkadaşlar bu arada iyi bir haber.... Sybase, ASE Express Edition versiyonunu Linux için ücretsiz olarak çıkardı.....
Detaylı bilgi.... http://www.sybase.com/linuxpromo
İyi çalışmalar dilerim.....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

gercekten de guzel haber abi
acaba ticari uygulamalar icin kullanılmasında bir kısıtlama varmı?
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

evet bence de çok güzel bir haber.

Sayfayı inceledim, ticari uygulamalarda bir sınırlama yok. Adamlar niye böyle birşey yaptıkları için şöyle demişler : "Bunu alıp kullandığınızda ne kadar güzel olduğunu görüp, daha fazlası için bize geleceksiniz" demişler :)

Bazı Sınırlamaları var ama çoğu proje için fazla bile :

* tek CPU
* 5 GB boyut
* 2 GB Ram

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Fahrettin Abi açıklamaların için teşekkür ederim. Açıkçası bu iki haftadır FlashFiller, FireBird, InterBase, Advantege bunların hepsinide denemeye çalıştım şimdi açıkçası Paradox bilmeyen yok çok basit -FlashFiller kolay geldi kendi Table leri ve örnekleride var İnterbase i de kurcalama çalıştım onda da birşeyler yapabilirim kanatine vardım hele Advantage herşeyi görsel elinizin altına verdikleri kullanımı kolay ondada örnek ve uyguları var. Firebird ise gerçekten anlayamadım şimdi dersinizki interbase ile aynı onu anladında bunu nasıl anlayamadın ara diyeceksiniz daha öncede yazdım bunu ama herhalde Admin bunu yine ya sitem olarak yada yine eften püften bir konu olarak algılayıp sildi yanılmıyorsam arama yaptığımız zaman sayın abiciğim karşımıza çıkan arama sonuçlarının %90 nında cevap olarak ara yazıyor onu araıyorsun onun karşılığında çıkandada ara yazıyor almak istediğimi alamıyorum. İyimserliğinize ve hoş görünüze sığınaraktan bir ricada bulunmak istiyorum seminerleride izledim az çok faydası oldu dahada olacağından eminim ama şu firebird kurulumunu sıfırdan ayrıbir konu olarak yazıp formun en başında tutarsanız hani seminer cd laeri gibi falan ne kadar güzel olur ya ne yapmalıyız firebirdü şu şekilde kurduk ondan sonra şu ayarlar yapılır falan firebird ile şu şekilde bağlantı kurabilirsiniz mesela seminer görüntülerinde hiç böyle birşey yok. mesela böyle birşey yapsanız siz yapın yaparken anlatın ve kayıt edin semirlerde olduğu gibi bizde izleyip uygulayalım eminim artık nasıl yapılır ne edilir gibi sorularla karşılaşmazsınız bu sizin sıkıntılarınızıda bie nebze azaltır. Firebirdde kullanacağınız bir veritabanı dosyasını oluşturun tableleri tanımlayın sonra delphide yeni bir proje açın bu veritabanı bağlantısında hangi araçlar kullanılır bunları kullanın yani basit bir proje oluşturun vs.

Umarım sizi yazdıklarımla sıkmamışımdır belki yine birçoğunuzun aklında geçen yada vermek istediğiniz yanıt "ara" olacak ama sayın abiciğim yapın şunu inşallah, çok güzel olacak burdaki ilgili arkadaşlar kızmasınlarn bana ama birkere de ara demeyin görüyorsunuz ki bir çok kişi sizin uyarılarınıza rağmen aynı soruyu sormaktan yada benzer soruları sormaktan kendini alamıyor bence bu soruların birçoğunun güzel bir yanıtı olacak bu yapacağınız .

Saygı ve Selamlarımı sunarım
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

hocam harbiden bu konu kabak tadı vermeye başladı.

Başka yolu yok maalesef. Bahsettiğiniz kurulum konusu 3 sefer forumda geçti. Yan konularıyla beraber onlarca kez tartışıldı. ilk iki mesajda bulmazsan emin ol, üçüncüye bulursun.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

İnterbase i de kurcalama çalıştım onda da birşeyler yapabilirim kanatine vardım
şimdi dersinizki interbase ile aynı onu anladında bunu nasıl anlayamadın ara diyeceksiniz
kesinlikle ben derim. Forumu takip etmişsin IB ile FB nin aynı olduğunu daha doğrusu çok çok yakın olduğunu defalarca anlattık, hatta o yüzden hep IB/FB diye yazıldı. Interbase i kaldır sonra Firebird ü kur ondan sonrada gözlerini kapat Interbase kullandığını düşünerek çalış.
İnterbase(yerine FireBird) i de kurcalama çalıştım onda da birşeyler yapabilirim kanatine vardım
diyeceğine eminim

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kilitli