s.a
arkadaslar elimde alanlari ayni olan 2 adet tablo var.. ben bu tablolardan birine veri girdiginde diger tabloya alanlari ayni oldugu icin ayni veriyi kopyalamasini istiyorum ancak bunu trigerla bir turlu yapamadim.. aslinda cok basit dimi ama olmadi iste kullandigim vt oracle
PROCEDURE vdh.tetkikler13
as
begin
if ISLEM_NO=NEW.ISLEM_NO
insert into VDH.TETKIKLER1 VALUES
SELECT FROM TETKIKLER WHERE ISLEM_NO=NEW.ISLEM_NO
End;
soyle bir sey denedim ama olmadi...
tabloya trigger ile veri aktarmak(insert)
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
Şeklinde dener misiniz ?
Kod: Tümünü seç
PROCEDURE vdh.tetkikler13
AS
BEGIN
IF islem_no=NEW.islem_no
INSERT INTO VDH.tetkikler1
SELECT * FROM tetkikler WHERE islem_no=NEW.islem_no
END;
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
ben kodu sql navigator a yaziyorum.. triger kismina degilde procedure kismina yazinca hata vermiyor ama derleyince
22:20:34 Could not activate the Execution Code Console (Cannot run an invalid object).
boyle bir hata veriyor..
aslinda illa boyle olacak diye bir kaide yok galiba ben sadece bir tabloya veri yazildiginda diger tabloyada trigger yardimi ile ayni veriyi yazmak istiyorum hepsi bu hayirli aksamlar
22:20:34 Could not activate the Execution Code Console (Cannot run an invalid object).
boyle bir hata veriyor..
aslinda illa boyle olacak diye bir kaide yok galiba ben sadece bir tabloya veri yazildiginda diger tabloyada trigger yardimi ile ayni veriyi yazmak istiyorum hepsi bu hayirli aksamlar
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
Şeklinde kullanabilirsiniz.. Tabii ki DELETE ve UPDATE için de trigger ları hazırlamanız gerekiyor..
Kolay gelsin,
Kod: Tümünü seç
CREATE TRIGGER vdh.tetkikler13
BEFORE INSERT ON vdh.tetkikler
FOR EACH ROW
INSERT INTO VDH.tetkikler1 VALUES(:new.xxx,:new.yyy,:newzzz)
Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
------------------------