Arkadaşlar Ben Delphi 7 de bir program tamamladım ama Rave Report da raporlamalar kısmında takıldığım bir konu var.
İki Dbase tipindeki datadan aynı rapor üzerine veri çıktısı alamıyorum.
Data Band'ın Datawiew'ini birinci data olarak ayarlarsam ikinci datadaki kayıtlı bilgilerin sadece datadaki ilk kayıt geliyor ve ilk datadaki kayıtların dökümü kadar tekrarlıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Rave Reports 5.0 ile Raporlama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphi ile gelen ravereport ta hata var kendisi biraz arızalı onun için bazı özellikler kullanım dışı update edersende bir süre sonra misal 1 ay gibi sana ben demoyum diye hata verip bütün çalışmanı altüst ediyor. Kullanacaksan lisanslı al yoksa bulaşma.
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
http://www.oldeye.com
bende de rave 5.0 var. master-detail yapıda bir çok rapor hazırladım. (wizard`dı çalışmıyor). iki sorunla karşılaştım. biri ilişkiyi bigint olarak tanımladığım master detail tablolarının raporunu doğru olarak vermedi. bunları integer tipine çevirerek düzelttim. bi arada rapor ikinci sayfaya sarkınca yazılar üstüste çıktı. bunun dışında bi problemle ben karşılaşmadım. sorunuzu tam olarak anlayamadım. belki rave`in başka bir hatası da dediğiniz olabilir.
iyi çalışmalar.
iyi çalışmalar.
Arkadaşlar öncelikle yapmış olduğunuz yardımlar için çok teşekkür ederim.Rave Reports daki tablolarımı Qreport'ta yapmaya çalıştım ama istediğim sonucu alamadım. Bende Rave Reportta iki ayrı datadan çekemediğim bilgileri ayrı bir rapor data'sı oluşturarak burada birleştirdim. Raporlarımı bu datadan aldım ve şu anda sorunsuz çalışıyor.
Mselkah
bir raporda istediğin kadar (rave) için tablo görüntüleyebilrsin..
aktif kayıt için band üzerinde datatextleri bagla , tablodaki tum kayıtlar için databand kullan...
birden fazla tablo için birden fazla band.. dataview tanımlayacaksın, delphide de datasetconnection....
istersen on tablo koy..
hiç aklıma gelmezdi bunu yazacağım çünkü rave e dun basladım..
kolay gele..
aktif kayıt için band üzerinde datatextleri bagla , tablodaki tum kayıtlar için databand kullan...
birden fazla tablo için birden fazla band.. dataview tanımlayacaksın, delphide de datasetconnection....
istersen on tablo koy..
hiç aklıma gelmezdi bunu yazacağım çünkü rave e dun basladım..
kolay gele..
İnsanca.... Pek insanca....