Firebird 1.5 yüklü bende, Erwin version ise 4.1.4.3907. Dün denedim ilk örneğimi ve veritabanı isimleri arasında Firebird dosyaları diye ayrı bir seçenek var: Tablo, index, domain,trigger.. herşeyi gayet güzel yarattı.
Yalnız şöyle bir sorun yaşıyorum ve ne yaptıysam çözemedim.
Modeli Firebird de yaratırken kullanıcı adı ve şifresi sordu, veri tabanı ismi sormadı ve gitmiş DENE1.GDB veritabanımın üstüne eklemiş herşeyi. Son olarak dene1 i kullanmıştım, ondandır dedim, 3-5 deneme yaptım, illa ki gidip dene1 in üstüne ekliyor. Nedendir ? Eski veritabanlarını alıp Reverse Engineer yapayım diyorum, gene DENE1 i alıyor sadece.
Erwin ile Firebird Veritabanı Tasarlamak
Erwin ile Firebird Veritabanı Tasarlamak
Sevgi, Saygı.....
-
- Kıdemli Üye
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: Erwin ile Firebird Veritabanı Tasarlamak
Salih yazdı:Firebird 1.5 yüklü bende, Erwin version ise 4.1.4.3907. Dün denedim ilk örneğimi ve veritabanı isimleri arasında Firebird dosyaları diye ayrı bir seçenek var: Tablo, index, domain,trigger.. herşeyi gayet güzel yarattı.
Aynı sürüm bende de var ama
File / New / Target Database bölümünde Firebird yok. Interbase var..
hocam interbase zaten firebird
Zaten firebird hocam interbase sonuçta...gdb olarak yaratırsın tablolarını interbase bileşenleriyle kullanıyorsun zaten delphiyi yanlışmıyım...
Sorunu şu şekilde çözdüm :
Çözümü, benzer sorunla karşılaşan olur diye hemmen buraya yazıyorum.
1- Öncelikle firebird ODBC sürücülerini
( //sourceforge.net/projects/firebird/ ) adresinden indirip kurun.
2- Veritabanlarını boş olarak yaratın, (mesela IBExpert ile).
3- Denetim masasından ODBC data source ayarlarına girip, add diyerek ERWIN de kullanacağınız her database için datasource tanımlarını yapın.
(ODBC setup da datasource, database ve password verip, Test connection ile bağlantı yapıp yapmadığını kontrol edin. Sonra tanımları onaylayıp kaydedin. (Bu aşamada, ODBC ayarlarının User DSN kısmında her bir firebird veritabanı için 1 satır bağlantı bilgisi olması lazım..)
4- ERWIN e girin. İlgili veritabanı için hazırladığınız modeli açın. Fiziksel görünümde iken, Menüden -database -connection seçeneğine girin.
Interbase / ODBC Connection diye bir pencere gelecek.
5- Burada Use ODBC Driver Connect'i işaretleyin. kullanıcı adı ve şifreyi yazıp Connect butonuna bastığınızda 'Select data Source' penceresine geçeceksiniz.
Machine Data Source sekmesine geçerek , tanımladığınız ODBC data source'larından hangisini kullanacaksanız onu seçin.
6- İşlem tamam... Şu anda Tools, -Forward Engineer seçeneğini kullanarak tabloları, triggerları yaratmaya hazırsınız. Tablo sayısı fazla olduğunda herşeyi bir anda yaratamayabiliyor. Sanırım, en iyisi yaratılacak nesneleri aşama aşama hazırlattırmak. Önce table ları sonra indexleri, sonra triggerları gibi.
1- Öncelikle firebird ODBC sürücülerini
( //sourceforge.net/projects/firebird/ ) adresinden indirip kurun.
2- Veritabanlarını boş olarak yaratın, (mesela IBExpert ile).
3- Denetim masasından ODBC data source ayarlarına girip, add diyerek ERWIN de kullanacağınız her database için datasource tanımlarını yapın.
(ODBC setup da datasource, database ve password verip, Test connection ile bağlantı yapıp yapmadığını kontrol edin. Sonra tanımları onaylayıp kaydedin. (Bu aşamada, ODBC ayarlarının User DSN kısmında her bir firebird veritabanı için 1 satır bağlantı bilgisi olması lazım..)
4- ERWIN e girin. İlgili veritabanı için hazırladığınız modeli açın. Fiziksel görünümde iken, Menüden -database -connection seçeneğine girin.
Interbase / ODBC Connection diye bir pencere gelecek.
5- Burada Use ODBC Driver Connect'i işaretleyin. kullanıcı adı ve şifreyi yazıp Connect butonuna bastığınızda 'Select data Source' penceresine geçeceksiniz.
Machine Data Source sekmesine geçerek , tanımladığınız ODBC data source'larından hangisini kullanacaksanız onu seçin.
6- İşlem tamam... Şu anda Tools, -Forward Engineer seçeneğini kullanarak tabloları, triggerları yaratmaya hazırsınız. Tablo sayısı fazla olduğunda herşeyi bir anda yaratamayabiliyor. Sanırım, en iyisi yaratılacak nesneleri aşama aşama hazırlattırmak. Önce table ları sonra indexleri, sonra triggerları gibi.
Sevgi, Saygı.....