S.A.
Dbgriddeki seçili alanın varsayılan rengini programdan değiştirebilirmiyim, evet se nasıl yapabilirim.
Biraz daha açıyım.
Programda kullanıcı kendi renklerini seçiyor. istediği renkleri kullanıyor. Dolayısıyla dbgridin rengide değişiyor. ama seçili alanın rengini nasıl değiştireceğimi bulamadım. Ondrawcolumncell ile yapabiliyorum ama ben şöle bişi istiyorum.
dbgrid1.Color:=pgridcolor;
dbgrid1.Font.assign(PGridFont);
dbgrid1.FixedColor:=PGridFixcolor;
dbgrid1.TitleFont.assign(PGridFixfont);
//burası nasıl olacak yada olabilirmi
dbgrdi1.selectedcolor:=activecolor; ???
dbgrid1.sectedfont:=activefont; ????
böyle bişi mümkünmü mümkünse nasıl olabilebilir.
Kolay Gelsin. Not: ondrawcolumcell ile olayı hallettim ama bu varsayılan rengi bi şekilde değiştirebilmemiz lazım gibime geliyor. atamaların karşılarındakiler kendi tanımladığım değişkenler.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Delphi'de ile beraber gelen standart kontrol genel olarak windows standardına uygundur. Bir TButton nesnesinin rengini değiştiremediğimiz gibi TDBGrid nesnesinde seçili alanın rengini değiştirmekte bir özelliğe bağlı değildir. Sizin ondrawcolumcell olayını nasıl kullandığınızı bilmiyorum fakat problemi aşağıdaki gibi basit bir şekilde çözebilirsiniz.
normal gridde bende böyle bir sorunla karşılaşmıştım..
torbo power in orpheus component setindeki table
bileşeni var.. adının table olduğuna bakmayın dbgrid şeklinde kullanılıyor
ve bu bileşenin bu tür özellikleri var..
yani seçili alanın font rengini text rengini vs değiştirebiliyorsunuz.
S.A. @fatihmemis dediğim gibi ondrawcell ile halledebiliyorum ama programdaki tüm gridlerin ondrawcell ine kod yazmak biraz zor geliyor oyüzden böle bişi aradım. selimrüçüncü parti bileşenlerde bu özelliğin olduğunu bildiğim için böyle bir soru sordum. Programda standart bileşenleri kullanmaya çalışıyorum (THusoEdit hariç ).
Teşekkür ederim.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim