DBGrid de aşağı ve yukarı tuşlarının işlevleri

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
naci_ozdemir2001
Üye

DBGrid de aşağı ve yukarı tuşlarının işlevleri

Mesaj gönderen naci_ozdemir2001 »

merhaba arkadaşlar

dbgrid de bir table ın gerekli bilgilerini tutuyorum. Bu arada iki adet editbox tanımladım. Dbgrid üzerinde VK_.. komutları ile aşağı yukarı yapar iken dbgridin ilk colonun (mesela parça kodu) içinde ki değere eşleşen tablo kayıtından bir kayıtı editin birine diger kayıdı diğer edite aktarıyorum. Fakat aşağı veya yukarı tuşladığım zaman devamlı bir önceki kayıtın veya bir sonraki kayıtın değerlerini alıyorum. aktif olan kaydın değerlerini aşağı yukarı tuşları ile edit box lara nasıl atarım

bununla ilgili bir tutamaç veya kod varmı

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

DBGrid i bağladığın datasource bağlı DBEdit kullanırsan hiç bir kod yazman gerekmez grid üzerinde hareket ettiğin sürece DBEditler seçtiğin Field ları gösterecektir
Kolay Gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
hicker
Üye

Mesaj gönderen hicker »

datasetin after ve before scroll eventlerini de bi incele bence.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Scroll Event larını ben pek tavsiye etmiyorum, Neydi tam olarak hatırlayamıyorum ama bu scroll eventleri çok fazla tetikleniyor ve sapıyordu, bu bahsettiğim uzun zaman oldu. Benim tavsiyem tam TÜRKusulü oldu hala kullanırım ve kesinlikle sıfır hatayla çalışıyor.
Formun üzerine bir DBEdit koyup bunu ilgili DataSource un PrimaryKey Alanına bağlıyorum ve bu DBEditin onChange Event ine gereken kodu yazıyorum. Tabi DBEditin in görünmesi istenmiyorsa visible özelliği False yapılır.
PrimaryKe olduğu için mutlaka bir değer gelecektir, ve Unique olduğu için mutlaka tetiklenecektir. En önemlisi ise sadece bir kez tetiklenir.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Bu konuda uzun zamandır benim de TURK usulünü sorunsuz kullandığımı belirtmek isterim...