Konumlandırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Konumlandırma
Herkese merhaba benim yapmak istediğimi şey bir formda dbgridde seçili olan bir satırın bilgileri başka bir veritabanına aktarıyorum. Bu aktarmayı yaparken idgrv diye bir field alanım var. Eğer bu field alanım null'dan farklı ise yeni bir form açtırıyorum ve orda 3 tane daha bilgi girdiriyorum. Ve bu bilgileri de veritabanına aktarmam gerekiyor. Benim sorunum ise şu: seçili satıra göre veritabanına atıyorum ,atarken eğer idgrv field alanı nulldan farklı ise formu da açtırıyorum fakat formdaki bilgiler girildikten sonra bir önceki yerinden devam etmesi gerekiyor. Yani formu açtığım yerden sonraki adıma konumlandırmam gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim.
S.A.
eğer griddeki kayıt değişmiyor bir sonraki kayda geçmek istiyorsan ile yaabilirsin.
ama tabloda scrool yapacak bir işlem yapıyorsan Bookmark kullanman gerekecek.
Kolay gelsin.
eğer griddeki kayıt değişmiyor bir sonraki kayda geçmek istiyorsan
Kod: Tümünü seç
table1.next
ama tabloda scrool yapacak bir işlem yapıyorsan Bookmark kullanman gerekecek.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
ben galiba sorunumu tam olarak anlatamadım. Benim dbgridlerle yada veritabanına aktarmada sorunum yok. ben if idgrv<>NULL then form.show; diye yeni bir form açtırıyorum. Bu formda da 3 tane edit alanım var ben bu editleri girdikten sonra o formu kapatıp form.show kod satırından sonraki satırdan çalışmaya devam etmek istiyorum.
Field taki veriyi değişkene ata locate fonksiyonu ile kayda konumlan.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.