ses tanıma hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Forumda ses tanıma, metin seslendirme ve yapay zeka bölümü açılmasını ister misiniz?

Evet
16
89%
Hayır
2
11%

Toplam oy: 18

Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

ses tanıma hakkında

Mesaj gönderen Asri »

selam arkadaşlar,

ses tanıma hakkında bilgisi olanların buraya yazmalarını rica ediyorum.
ben wav'ı txt olarak kaydettim bunu başka bir ses ile karşılaştırmayı düşünüyorum. Ancak sayıları karşılaştırmak tahminimden daha karışık çıktı. Ses karşılaştırmak veya sestanıma işlemleri hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

herkese iyi çalışmalar.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Selam,

hocam ben oyumu Hayır'dan yana kullandım. Nedeni ise bu konular çok özel konular. Böyle her konu için ayrı bir bölüm açmaya gerek yok. Takıldığınız hususları ilgili gruplara sorarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Ama dediğim gibi bunlar çok özel konular. Derinlemesine araştırma yapman lazım. Başlangıç olarak sana :

- Http://msdn.microsoft.com : speech api ile ilgili bilgiler.

- http://www.delphi-jedi.org : speech api ile ilgili unitler

- Ayrıca TurboPower APro bileşenini de bakabilirsin. Sitede 3. Parti bileşenler bölümünde.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Asri
Kıdemli Üye

Verilecek oyları dikkate alacağınıza inanıyorum. Sestanıma

Mesaj gönderen Asri »

Selam,

Her türlü görüşe saygı duyuyorum. Amacım ziyaretçilerin ne istediğini belirleyebilmek. Sizlerin de verilecek oyları dikkate alacağınıza inanıyorum.

Ben bu konularda öğrendiklerimi yeni bir bölüm açılana kadar bu başlık altında paylaşıcam.

Ses tanıma açısından yaptığım incelemede cümle bazında karşılaştırmanın hece bazında karşılaştırmadan daha kolay olduğunu gördüm. Ancak program ile sesli konuşabilmek için onun seviyesine inip hece bazından konuşulursa daha esnek bir program yazılabilir :)

User: Mer ha ba, na sıl sın.
Computer: i yi yim sen na sıl sın

Şu an yazdığım cümleleri hece bazında eğer seslendirmişsem program okuyabiliyor.

Not: Bir program ile türkçede olabilecek heceleri listeledim ve 5230 tane hece buldum bilginize.

herkese iyi çalışmlar.
Öğrenmek ve öğretmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir ilerleyemediğiniz taktirde gerilersiniz.
mavsar

Mesaj gönderen mavsar »

Bi ara bende merak sarmıştım mevzuya o zamanlar bana windowsun text speech apilerini kullan demişlerdi. Açıkçası böyle ilginç ve zevkli konularla ilgilenmek isterim fakat yeterli zamanım yok. Programının gelişimini merak ettiğimi belirtir iyi çalışmalar dilerim.