delphi ile smart card okumak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
receptarakci
Üye

delphi ile smart card okumak

Mesaj gönderen receptarakci »

merhaba arkadaşlar
delphi ile smart card okumak istiyorum ( hani bu postanenin verdiği kontor kartları varya onun gibi)
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim....

bu konu ile ilgili örnek program döküman açıklama v.s. herşeye ihtiyacım var

iilginiz için teşekkürler
showtime
Üye

Mesaj gönderen showtime »

amaç ne ?
Kullanıcı avatarı
receptarakci
Üye

smartcard hakkında

bir program ile uğraşıyoruz

müşteri bilgileri bu kartlarda olacak , bulunduğu yerde bu kartla tanınacak , önceden yüklediği para ile bu kartı kullanarak alışveriş yapacak

yanında para taşımasına gerek kalmayacak
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
Smartkar okuyucunuzun (kartı kullanmanız için bunun olması gerekir) üreticisinden kartın dosyalama sistemi, ve okumak için karta gönderilmesi gereken bilginin formatını [aabbccddeeeeeeeeeeeeef] (açıklama aşağıda) bilmeniz gerekir. bu yüzden önce bir reader edinmenizi tavsiye edeceğim.
readere bilgi göndermek ve almak için readerin bağlı olduğu porta (genelde comport) bilgi gönderip porttan bilgi okuyacaksın.

aa = yapılacak işlem kodu bu koda göre bir sonraki komutlar değişebilir.
bb = işlem görecek dosyanın numarası (segmenti)
cc = işlem görecek soyadaki kayıt numarası( ofseti)
dd = devamda gelen metni yukarda verilen işleme tabi tut
eeeeeeeeeeeee = veri
f = veri sonu karakteri

örnekle açıklamak gerekirse
ör1.
[420101052020202020]
42 - kaydet
01 - numarlı dosyaya
01 - numaralı kayda
05 - byt uzunluğundaki
20 - boşluk (hex) u
gibi.

ör2
[43010105]
43 - oku
01 - numarlı dosyadan
01 - inci kayıttan itibaren
05 - karakter

bu komutları readere gönderdikten sonra reader işlemin gerçekleşip gerçekleşmediğiine dair mesaj gönderir. gelen mesajı alıp çözümleyip ona göre işlem yapman lazım. ama sanırım oraya daha ver.

Kolay gelsin.
not:Komut yapısı tam olarak doğru olmayabilir ama yaklaşık olarak böle bişeydi
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
receptarakci
Üye

çok teşekkür ederim

dostum çok teşekkür ederim

bunun üzerinde biraz çalışmak gerekecek
seni msn ekedim sakıncası yoksa , online yardım almak ve vermek daha kolay

allah kodlarını maksimum performansta işletsin........
showtime
Üye

Mesaj gönderen showtime »

1 yılımı alan bir çalışmam oldu bu konuda. 100 farklı yetkinin olduğu ad soyad ve şifre bilgilerinin olduğu 16f84-24c16 bileşimli goldcard la bir yetki kartına yazıp çizebildim. sadece 3 sistem kurup sattım ve bu bir yıllık çalışma boşa gitti bi çok şeyden geri kaldım. :cry:
yardımcı olabilirim fakat benim emeklerin boşa gitmesiene sebep olan rf smartcardlar çıktı mertlik bozuldu. :twisted: şimdi bir çok yerde artık USB li parmak iziyle yetkilendirme yapan zımbırtılar çıktı. :? ama bi taraftan da bakarsak hala mühürlü işçi kartlarının olduğu sistemler de var :D

işim biraz da elektronik pc arası olduğu için seve seve yardımcı olmaya çalışırım bu konuda.
saygılar...
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Eğer bunu otel içinde kullanmak istiyorsan ben sadece manyetik kart kullanmanı öneririm. Ben bunu gemide uygulmıştım. Kartlar manyetik ve üzerlerinde senin belirlediğin numaralar var. okuyucularda gayet ucuz hatta restaurant lar için klavyeler var ve bunların üzerinde hazır okuyucular geliyor. Romar da var mesela :) ben ordan almıştım. bütün işi db de tutmak bana mantıklı geliyor. Kartın üzerine bilgi yazmak gereksiz maliyet çıkartır. Her noktaya okuyucu ve bu okuyucuları kontrol edicek donanım yada bilgisayar vs. manyetik kartta ise sadece numara okunuyor ve db üzerinden müşterinin tüm bilgileri okunuyor. bu bir adisyonsa da müşteri bilindiğinden ve/veya çocuklardada kart varsa hepsi hangi odanın folio suna gideceğini bulabiliyorsun. maliyet düşük kullanım pratik. hata durumunda düzeltme işlemi basit eski kart gelir yada gelmesede işaretlenip kullanımı iptal edilir, yenisi verilir. kartın maliyeti yanılmıyorsam 500bin lira gibiydi ama değişmiş olma ihtimali yüksek :) 2 yıl oldu :P
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

@freeman35 abi ;

kartın maliteti baya pahalanmış senin zamandan beri 2,5 öro :lol: tabiki bu fiyat 100 adet in üzerindeki alımlarda 100 adetin altındaki alımlarda 3 öro :lol: :lol:

biz bu kart okuma işlemlerini bir fabrikada uyguladık fakat okutmak için BT50 die bi alet kullandık. com portdan bilgisayara bağlanıyor. comport un 2-3-5 uçlarını kullanıyor. programı biz yazmadık o yüzden bişi diyemicem. eta muhasebe programına aktardık direk. Boordro modülüne. işçilerin giriş çıkış larını mesai ücretlerini falan kontrol altında tutmak için...

bt50 nin fiyatı 1500 euro du sanırım.

kolay gelsin,
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

bende smart cardla yakın zamana kadar uğraşmıştım. cihaza gönderilecek komutları uygulayarak okuma ve yazma işlemleri yapılıyor. kartın 4 ayrı data kısmı vardı.her birine ayrı ayrı yazıp,okunabiliyor. 8,32,32 ve 64 bitlik. rs-232 ile iletişim yapıyodu ve apro componentleri de sorunsuz çalışıyordu.
Kullanıcı avatarı
receptarakci
Üye

herkese çok teşekkür ederimm arkadaşlar

sizden ricam bana sizdeki döküman veya component veya örnek program bilimum herşeyi gönderebilirmisiniz....

DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

rs 232 ile iletişim kurmak için. dilersen comport isminde bir bileşen var onu kullanabilirsin. sitede aratırsan kullanımı çok konuşuldu.

ayrıca yine sitede 3. parti bileşenler kısmında Torbo Power Async Pro 4,06 ismindeki component i kurarsanız onunlada bu işinizi görebilirsiniz. kurulum ve kullanım hakkında yine sitede aratırsanız uzun uzadıya konuşulduğunu göreceksiniz.

kolay gelsin.