system.pas not found

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
hicker
Üye

system.pas not found

Mesaj gönderen hicker »

:( arkadaşlar bu olayın başıma ilk gelişi değil. bir component indiriyorum. install.txt dosyasını açıp tarif edilen şekilde kurulumu yaparken küt... Fatal Error:system.pas not found. delphi çöküyo. artık hiç bi programı derleyemez bi hal alıyo. ardından library pathlere bakıyorumki listenin bi kısmı sizlere ömür. bazen bu pathleri tekrar ekleyince sorun çözülüyo. ama (bugün başıma geldiği gibi) bazen de path eklemek filan çare olmuyo. bir yerlerde hata yaptığım kesin de nerde olduğunu bilen biri varsa yardımınızı bekliyorum. şimdi tekrar delphi kurulumu için koyulucam iş başına.
Path tanımlamasında kullanılan ($Delphi) kısaltmasından şüphelendim ama onunda nerede kayıtlı olduğunu bulamadım.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

evet library path'le ilgili bir sorun.

* Her önünüze gelen bileşeni yüklemeyin.
* Eğer bu tip bir problem varsa, bileşen kurmadan önce Library Path bilgisini copy-paste ile bir text dosyaya kaydedin. Problem çıkarsa, tekrar copy-paste ile yapıştırsınız.
* Bu path çok uzunsa da problem olabiliyor. Lazım olmayan, sildiğiniz bileşenlerin path'lerini silin.
* $Delphi bir alias gibi düşünebilirsiniz. Geçerli bir yazımdır ve Delphi klasörünü gösterir. Yani $Delphi = C:\Program Files\Borland\Delphi7'dir. Tabi bu kurduğunuz klasöre göre değişebilir.

Kolay gelsin.