fastreport'ta sayfa toplamları

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
must_sargin
Üye
İletişim:

fastreport'ta sayfa toplamları

Mesaj gönderen must_sargin »

iyi çalışmalar,
raporlama aracı olarak fastreportu kullanmak istiyorum. ancak bir sorunu geçemedim. raporun page footer bandına sum fonk. koydum. qreporttaki gibi sayfaları toplayarak artmasını istiyorum. ancak bir türlü yapamadım. sadece sayfaların kendi alt toplamlarını alıyor. bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
şimdiden teşekkürler.
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Merhaba

Bununla bende karşılaştım. 2.5 versiyonunda bunun için script yazman gerek. Fastreport'un Demos\reports dizininde bulunan örneği incelersen istediğin toplamı rahatlıkla yapabilirsin.
must_sargin
Üye
İletişim:

iyi çalışmalar,
dediğiniz örneği bulamadım. dosya adını tam olarak verebilir misiniz?
teşekkürler...
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

C:\Program Files\FastReports\FastReport\Demos\reports\Frdemo.dpr

Bende yukarıdaki dizinde yeralıyor. Projenin içersindeki "Group totals in header" isimli rapor işini görür.
must_sargin
Üye
İletişim:

kusura bakmazsanız :oops: fast report kullandığınız için soracağım. her sayfa altında ara toplam aldırıp son sayfada ara toplam, altında da genel toplam aldırabilir miyim?
Teşekkürler...
showtime
Üye

Mesaj gönderen showtime »

[SUM([dataset."alanadı"])] şeklinde report summary bandına koyarsan tüm toplamı alırsın.
saygılar...
must_sargin
Üye
İletişim:

iyi çalışmalar,
name hocamın dediği örneği incelediğimde (not:ben fr3demo kulanıyorum) total header in group örneğini inceledim ama benim istediğim gibi toplam alınmamış. o örnekteki toplamlar her müşterinin kendi hesap toplamını hesap bitişinde almış. sayfa ortası gibi toplam alınmış. benim yapmak istediğim sayfa sonlarında o sayfada geçen belirli alanların toplamını alarak her sayfada toplayarak gitmesi.
şimdiden teşekkürler...
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

showtime, belirttiğin kod must_sargin'ın işine yaramaz.

must_sargin verdiğim örneği neden incelemiyorsun anlamadım. Ben yinede üreticinin bunu nasıl çözdüğünü anlatayım. Bir değişken ile genel toplamı kendimiz hesaplıcaz.

1- Raport Title ekle ve "OnBeforePrint" event'ına "toplam:=0;" yaz.
2- Master Data Band'ının "OnBeforePrint" event'ına "Toplam:=Toplam+[dataset."alanadı"];" yaz.
3- Artık "[toplam]" (genel toplam yani) değişkenini istediğin yerde kullanabilirsin.
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

name yazdı: Bununla bende karşılaştım. 2.5 versiyonunda bunun için script yazman gerek.
Bunların fr2.5 için geçerli olduğunu belirtmiştim. fr3'te bunun için script yazmana gerek yok sanırım. Emin değilim ama fr3'te problem çıkmaması gerekli.
showtime
Üye

scripti hiç kullanmadım ama benim her zaman kullandığım bu arkadaşım.
dediğim fonksiyonu PageFooter a koyarsan her sayfanın kendi toplamını yazar. ben bu şekilde kullanıyorum ve doğru şekilde çıkıyor.
showtime
Üye

bu fonksiyonu yukarıda da belirttiğim gibi report summary'ye yazarsan tüm toplamı rapor sonunda almış olursun. (ben de v2.5 kullanıyorum)
fastreport bu konularda çok esnek şeyler veriyor bize. bir örnek vereyim: conditional higlightning fonksiyonu var. satırdaki verinin herhangibir durumuna göre rengini değiştirebiliyosunuz veya fontunu değiştirebiliyorsunzu. örneğin öğrencinin cinsiyetine göre göre kırmızı veya mavi yapabilirsniz: [d.set_list."CINS"]= 'K' yapıp rengi kırmızı yapıyoruz. bu alanın rengini de default mavi yapıyoruz.
saygılar