merhaba, mustafa abinin vermiş olduğu makaleyi herkesin okumasını tavsiye ederim. zira yazılım piyasasında yer almak, müşterileri memnun edecek programlar yazmak istiyorsanız bunun en önemli kurallarından biri bence arayüzü esgeçmemek. kullanıcı arkadaki mimariyi, algoritmadaki dehayı farkedemez. sizin programınızdaki mantıktan bırakın daha iyi olmayı, kalitesine yaklaşamayan fakat kullanımı daha kolay olan programların tercih edildiğini gördükçe bu gerçeği kahrolarak farkedersiniz. sunulan makaleden dolu dolu tecrübe akıyor bu yüzden hepinize tavsiye ederim. tabi orda yazanları yıllarca çalıştıktan sonra tecrübe edinerek öğrenmek de elinizde...
bir tavsiye de benden... son zamanlarda kullanıcılardan kayıt ekranlarıyla ilgili ilginç istekler gelmeye başladı. daha önceleri dos programlarındaki kullanımı (ok tuşlarıyla hareketi, enter tuşunun tab fonksiyonunu vs..) isteyen kullanıcılar windowsa alışmaya başladılar. bu sefer de istedikleri kayıt ekranlarının değişmesi. windowsun klasik wizardlarını bilirsiniz. makaledeki örneği ele alırsak; tüm bilgilerin tek ekranda olması yerine adım adım kayıt yapmak istiyorlar:
1.Adım : Kişisel bilgiler
2.Adım : Adres bilgileri
3.Adım : Telefonlar
4.Adım : Internet bilgileri
herkese iyi çalışmalar
mustafa abi, sana da verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...
Ben aslında burada büyük bir projenin tamamına ilişkin tasarım çalışması yapan bir arkadaşın olup olmadığını merak ettim. Var mı böyle bir arkadaş? Tabi buradaki tasarım sadece visual Desgin değil aynı zamanda Harmony Design da bu tasarım içinde. Bu design lardan herhangi birini yapmış arkadaş var mı?
uzun süredir siteyi ziyaret fırsatım olmadı çok özür dilerim . bu süre içinde boş durmayıp Allah'ın sevgisine nail olmuş arkadaşlarımı en içten dileklerimle kularım (Allah öğretenden ve öğrenenden razı olsun). makale hakkında çok güzel şeyler söylenmiş tabiki saygıdeğer Mustafa abimiz bizleri geliştirecek konuları bize sunmaktan zevk alıyor olsa gerek. ve eminim makale çok güzeldir ama ben gece girdiğimden olsa gerek uykum gelmiş ki makaleyi bir türlü bulamadım size zahmet olmas ise bana makalenin başlığını söylermisiniz. çok teşekkür ederim . tüm arkadaşlarıma iyi çalışmalar.
ben yaptım. her ne kadar adının ne olduğunu bilmesemde... büyük bir proje olarak düşünürsek bir erp projesi üzerinde. tamamı demesek de %80i bana aitti.
Şimdiye kadar Harmony Design'ını üstlendiğim projeler orta büyüklükteydi çok büyük değiller (mesela bir sinema için bilet satış programı). Bir CRM projesinde de görel tasarım ve kod yazımı yaptım.