Delphi 8 .NET'teki diğer dillerden üstün mü?

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Delphi 8 .NET'teki diğer dillerden üstün mü?

Mesaj gönderen efkan »

bu konu ile alakalı bilgisi olanların fikirlerini bekliyorum.
Herkese çalışmalarında başarılar...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bu biraz da size bağlı.

* Eğer daha önce Delphi'de yazdığınız programı .net'e aktarmak istiyorsanız, daha iyi ve daha hızlı,

* Delphi'yle aranız iyi ve .net'e geçmeyi düşünüyorsanız, daha iyi bir seçim.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Mustafa Bey konuya birde C# ve Visual Basic le kıyasla bakalım.Yani Delphi 7 visual basic 6 dan cok daha üstündü.Şimdi Delphi for .Net , C# den yada Visual Basic.NET ten sizce daha mı üstün?
bende .NET e geçmeyi düşünüyorum.Biliyorum hangi dili kullandığımız hiç farketmiyor bu aynı zamanda hepsinin performansı aynımı demektir?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

hocam dediğim gibi bu da sana bağlı. Sen veya ekibin iyi çalışırsan hepsi iyi, yok eğer yol-yöntem bilmiyorsanız hepsi kötü.

Bence şu veya bu diye kesin ayrımlara gitmeyin. Ama illa birşey diyorsanız bence Delphi geçmişiniz varsa Delphi .net yoksa C# kullanın.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Teşekkürler hocam.Az buçuk delphi geçmişim var.
Haklısınız insan hangi yolu iyi biliyorsa o emin olduğu yolu seçmeli.Pascalı delphiden çok daha iyi kullanabilseydim pascalda yazardım herşeyi :)
Çalışmalarınızda başarılar...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

efkan yazdı:Pascalı delphiden çok daha iyi kullanabilseydim pascalda yazardım herşeyi :)
o kadar da değil tabii :)

Size de kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

s.a

dil olayi farketmiyor hocam..

Ama sunu soleyebilirim ki delphi nin 2005 surumunda win32 için kullanılan derleyicide optimizasyon soz konusu..bu da performans artisi olarak yansiyor bizlere..

delphi ide de su an icin sorunsuz gorunuyor..Umarimda ole kalacak..Patchsiz olayi halledeceğiz..

delphi nin diğer .net dillerine oranla en belirgin ustunluğu suphesiz vcl , vcl.net, c# ve hatta vb yazmanıza olanacak verecek bir (dikkatinizi cekeriim) bds yani borland developer studio ile geliyor olmasi..Bence delphi den sakin ama sakin kopmayin..

.NET ilk ciktigindan bu yana yani 99 un sonlari ( beta 2) ndan beri c# la uygulama gelistiren netron da ki hocam sa sunu soledi gecende..ben delphi nin bitecegini dusunmustum..Ama yanilmisim...ki kendisi 1980 li olmasina ragmen gercekten .NET mimarisinden delphiden assembly den tutunda c ve oop in babasina kadar asiri hakim bir insan..Ha bu arada UML ide es gecmeyelim...

Reflection olayina dalmis durumdayim bu aralar..

Delphi size hep kazandirir...Bunu unutmayin..
c#

:alsana: :boks: