Firebird hakkında

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Firebird hakkında

Mesaj gönderen nitro »

merhaba
öncelikler site tasarımcılarını, adminleri ve emeği geçen herkesi böyle güzel bir site yaptıkları için tebrik ediyorum. Böyle bir hizmeti vermek kolay değil. Allah hepinizden razı olsun.

kısaca anlatiyim. ben 4 yıldır delphi kullanıyorum. veri tabanı olarak hep paradox kullandım. paradox'a isyan ettiğim sıralarda Arif Ceylan ile tanıştım. Zaten o dönemlerde İnterbase ve Firebird hakkında araştırma yapmaya başlamıştım. Arif kardeşimin vasıtası ile bu siteyi öğrendim.
Seminerleri indirdim. 3'er kez hepsini okudum.
Ama henüz Firebird ile ismimi bile kaydettirememiş durumdayım. :oops:
8.seminerde örnek diye bişey görünce dedim Tamam oldu bu iş. ama uygulama olarak hala bişey yapamadım.
yani firebird'de de database desktop gibi girip tablolarımı oluşturabileceğim bir yer yok mu? bilgisayarıma firebird 1.5 yükledim ama başlat menüsünde bile çalıştırılabilir bişey yok.
interbase yükledim. ondan da bişey anlamadım.
birisi bana bir Firebird isim soyisim kaydı yapabilen bir programı sıfırdan nasıl yapabileceğimi anlatırsa ben sonrasını hallederim.

şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

Firebird de de databse desktop gibi tasarım araçları var..

:ara IBExpert

Ayrıca dağınıkda olsa forumda :ara FireBird bir çok link bulabilirsin..
Bu arada paradoxdan vazgeçmek için çok uzun süre beklemişsin..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

DBWorkbench de var baya iyi alet :)

http://www.upscene.com

adresinden trial'ını indirebilirsin bu arada upscene FB ve IB için bir çok güzel araç üretti bunlara da göz atabilirsiniz. Mesele hepimizin en çok ihtiyaç duyduğu TEST DATA GENERATOR filan, neyse bir göz atın beğeneceksiniz.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/