index is read only

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

index is read only

Mesaj gönderen serbek_tr »

index is read only diye arama yaptım lakin ilgili bir konu çıkmadı bulamadım

master detail çalışan tablelerimde detail olan tabloda autoinc tanımlanan bir field ı numeric olarak değiştirdim ancak bu filed a ait bir index falan zaten yok tu değiştirdikten sonrada vermedim zaten ama bu değişikliği yaptıktan sonra table bu hatayı vermeye başladı bu nasıl düzeltilir
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

nasıl arıyorsunuz hayret yani
read only yazıp butun terimler icin dedigin zaman 5-6 baslık geliyor
viewtopic.php?t=1758&highlight=index+read+only
lutfen biraz hassasiyet
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

ben index is read only diye arattım read only başka sorunlar için sorulmuş olup bana yardımcı olmaz diye eğer biri index is read only hatası ile karşılaşmış ise index read only diye yazması gerekmezmi
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

gkimirti hocam sizin dedğiniz giri aratıp baktım read only ile ilgili yine bir index hatası konusu buldum ama lakin o bana yardımcı olmuyor

ben sorunumu yukarı yazdım index dosyasında tanımlı olmayan bir field değişti ve daha önceden aynı olan (indexin içindeki field lar dahil) ve değişiklik yapmadığım index doyası için bunu veriyor sizcce benim karşılaştığım sorun daha farklı değilmi buna faklı bir yorum gelmesi gerekmezmi yardımlarınız için şimdiden sağolun

ufak bir ayrıntıyı atlamışım normalde bu hatayı veren table a database desktoptan kayıt girebilmek normalmidir bu sormayı unuttum
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

neyse yanılmamışım böyle bir şey olamaz yani bütün dandikliler benimi bulur ya tasarım anında tableleri active edit projeyi öyle çalıştırdım sorun olamdı ama create anında active yaparsam o sorunu veriyor hala
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

Muhtemelen form create yordamında tablolarınızı active yapıyorsunuz birde form show yordamında deneyin..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Denedim hatta bütün tableler kapalı durumda iken bir aç anahtarı koyarak click olayına ekledim bu durumda bile aynı şeyi yapıyor. tek çare dosyaları yeniden oluşturmak gibi görünüyor.

Tüm arkadaşların ilgisine teşekkür ederim.
Begin
End;