IB Database güncelleme

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
windofmay
Üye

IB Database güncelleme

Mesaj gönderen windofmay »

Herkese Merhaba,

Bence forumda olmaması imkansız ama tüm aramalarıma rağmen bulamadım varsa şimdiden özür :oops:

IB ile çalışan bir programım var ve programı yenilediğimde Database de oluşmuş yenilikleri (yeni tablo veya tablolardaki yeni alanları mümkünse Trigger vb.) eski DB de oluşturmak istiyorum. bu işi yapmakta kolaylık sağlayacak bir component biliyormusunuz ?

Not : Kendi programım içinden kontrol edip gerekiyorsa yapmak istiyorum.

Herkese şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Component ı varmı bilmiyorum ama böyle Tool lar var. DB Compare diye geçiyor. IB Expert içinde var mesela, ama sanırım bunlar ücretli. Ücretsizi dikkatimi çekmedi hiç, eğer sen bulursan buraya bildirirsen sevinirim.
Aklıma gelen yöntem se DB içine bir table aç bir field ınada versiyon numarası yaz. Prog çalışınca ilk bunu kontrol ettir, daha sonrada table field vs kotrol edip yoksa bunu Script executer ile ekle mantık bu tabi :) yapması sana kalmış :)

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Şair abimizin bu konuda bir makalesi var.

Sitede veritabanı kısmında : Çalışma Anında Interbase Veritabanı ve Tablosu Oluşturma

Kolay gelsin.
windofmay
Üye

Mesaj gönderen windofmay »

Mustafa bey
benim asıl sorunum eski ve içinde data olan Database de hangi tanımlamalar ve bu alanlar hangi sistem tablosunda saklanıyor onu bulmak, yoksa farklılıkları tespit ettikten sonrasını yaparım
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

sistem tablolarını inceleyerek yapabilirsin.
mesela tablo ve view isimleri RDB$RELATIONS sistem tablosunda
alanlar RDB$RELATION_FIELDS tablosunda tutlmakta.
biraz karısık gibi ama eger tablo isimlerindeki farklılıkları bulmak istiyorsan pek zor degil gibi ama ddl olusturacaksan biraz ugrasman gerek
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME