ado sql söz dizimi hatası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
suselinux

ado sql söz dizimi hatası

Mesaj gönderen suselinux »

master-detail ilişki kurmak sityiorum fakat dataset1 in commandtextine yazdığım sql cümlesine sözdizimi hatası veriyor...

SHAPE {select * from siparis}
APPEND ({select * from uretson} AS uretson
RELATE sip_no TO uretson_sipno )

kodda bir yanlışlık mı var ........
suselinux

ibx gibi ado nun master detailini hallettim ama

select URETSON_SIPNO, URETSON_DEPO, URETSON_MAMUL, URETSON_MIKTAR, ACIKLAMA, KAYITYAPANKUL, KAYITTARIHI, DUZELTMEYAPANKUL, DUZELTMETARIHI from TBLSTOKURS WHERE URETSON_FISNO=:FISNO bu sekilde master detaili kuruyor fakat bunun sonunda sthar_htur diye bir alan var bunun içinde ya H harfi var ya da K harfi var ben sadece H lerin seçilmesini istiyorum.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Kod: Tümünü seç

select URETSON_SIPNO, URETSON_DEPO, URETSON_MAMUL, URETSON_MIKTAR, ACIKLAMA, KAYITYAPANKUL, KAYITTARIHI, DUZELTMEYAPANKUL, DUZELTMETARIHI from TBLSTOKURS WHERE URETSON_FISNO=:FISNO and sthar_htur='H' 
şeklinde olması gerekir...

Kolay gelsin....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Re: ibx gibi ado nun master detailini hallettim ama

Mesaj gönderen husonet »

suselinux yazdı:select URETSON_SIPNO, URETSON_DEPO, URETSON_MAMUL, URETSON_MIKTAR, ACIKLAMA, KAYITYAPANKUL, KAYITTARIHI, DUZELTMEYAPANKUL, DUZELTMETARIHI from TBLSTOKURS WHERE URETSON_FISNO=:FISNO bu sekilde master detaili kuruyor fakat bunun sonunda sthar_htur diye bir alan var bunun içinde ya H harfi var ya da K harfi var ben sadece H lerin seçilmesini istiyorum.

Kod: Tümünü seç

select URETSON_SIPNO, URETSON_DEPO, URETSON_MAMUL, URETSON_MIKTAR, ACIKLAMA, KAYITYAPANKUL, KAYITTARIHI, DUZELTMEYAPANKUL, DUZELTMETARIHI from TBLSTOKURS WHERE URETSON_FISNO=:FISNO And sthar_htur =:HTur;
And parametresi birden fazla koşula uygun kayıtları getirebilirsin.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
suselinux

teşekkür ediyorum

Fahrettin abi ve Hüseyin abi teşekkür ederim... :D
suselinux

yukarıda shape ile örnek vermistim ama

bu şekilde başına shape kurup yaptığım zaman sözdizimi hatası veriyor yine neden
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Kodunuzu yazarmısınız? Başına shape kurmaktan kastınız nedir başına shape nasıl konuluyor?

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.