delphide nasıl runtime paradox table oluşturabilirim ?

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
fahreddin
Üye

delphide nasıl runtime paradox table oluşturabilirim ?

Mesaj gönderen fahreddin »

Delphi ile paradox kullanarak bir stok programı yapmaya çalışıyorum.
ve programda bir çok firmaya ait stokları tutmak istiyorum.bunun içinde yeni firma kayıdı yapılınca ofirmaya ait tablolar oluşturmak istiyorum.

mesela FAHREDDIN LTD.ŞTİ. gibi bir firma kayıt edilince.
otomatik fahreddinalislar ve fahreddinsatislar isimlerinde tablolar oluşturup bunlar üzerinde çalışmak istiyorum

ben kod yazarken
"create table :tblisim.."
"parambyname "tblisim".asstring."
gibi bişeyler yazdım fakat sql hata verdi.

bunun için ne yapabilirim??
showtime
Üye

Mesaj gönderen showtime »

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
Table1: TTable;
begin
Table1 := TTable.Create(Owner);
with Table1 do
begin
DatabaseName := DBDEMOS;
TableName := CDCOLL.DB;

FieldDefs.Clear;
FieldDefs.Add(ADI, ftString, 25, false);
FieldDefs.Add(SOYADI, ftString, 20, false);
FieldDefs.Add(YAS, ftSmallInt, 0, false);

IndexDefs.Clear;
IndexDefs.Add(TITLE, ADI, [ixPrimary, ixUnique]);
end;

Table1.CreateTable;
end;
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
Sana dosyaları oluşturmak için farklı bir yol söylesem.
Firma dosyalarını şablon klsöründe tutsan. Boş olarak. Kullanıcı yeni bir firma oluşturduğu zaman bu dosyaları yeni oluşturlan firma için oluşturduğun klasöre kopyalasan. nasıl olur. :idea:
Böylelikle vt de bir değişiklik yaptığın zaman exe yi değiştirmeden (tablo oluşturan kodları değiştirince) sadece şablon klasörünü değiştirerek olayı halledebilirsin. Tabi bu değişiklik exe de bir değişiklik yapmayı gerektirmiyorsa.
Bu arada bilmiyorum nasıl bir yol izledin ama firma oluştururken sana şöyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum.
Firma oluşturduğun zaman programın yüklü olduğu dizine önce "Firmalar" klasörü oluştur. Sonra her firma için uniq olan firma kodu ile bir dizin oluştur. "Firmalar\1\" sonra da programın kullanıldığı yıl için bir klasör oluştur. "firmalar\1\2004" dosyalrını bu dizine kopyala. Böylelikle her senenin bilgilerine ayrı ayrı ulaşabilirsin. tabi sene sonunda senelik devirde yapman gerekiyor. ama ona dah var.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Mesaj gönderen serbek_tr »

Evet bencede Aslangeri nin düşüncesi güzel belki dışarıdan kolayına kaçılıyormuş gibi görünebilir bu yüzdende basit olarak algılanabilir ama bende aynı şeyi yapıyorum ve rahatlık tablelerde bir şey değiştirdiğinde kod satırına yansıtman gerekmez en azından Aslangerinin bahsettiği şablon klasörün deki boş tableleri değiştir yeter ve ayrıca table sayısında bir değişiklik yaptığında sadece kopyalama kısmındaki kod satırına ilave vereceksin hepsi bu .

Ancak sana başıma gelen bir sorunu hatırlatayım aklında olsun bu boş datalara denem amaçlı bir şeyler girip sonrada bunları silip bu dosyaları şablon olarak kullanma çünkü normalde olmayan bazı .VAL .TV dosyaları otomatik oluşuyor eğer bunlarıda kopyalarsan sonra kopyalamış olduğun yerde bu dosyaların uyuşmamazlığından dolayı sorun yaşayabilirsin.
yani şablon dosyası olarak ilk oluşturduğun yalın dosyayı kullan ben böyle bir sorunla karşılaştım ama böyle bir durumda olma olasılığı ne derece vardır yada doğrudur bilemem onu bu işin üstadlarına sormak lazım

**** Hocayı dinle gittiği yoldan gitme ****** diye bir şey derler ya benimkide o misal sadece hatırlatma