Selamün aleyküm
Fb kullanıyorum. BLOB alana 3-4 Mb lık formatlı text kaydım yaklaşık olarak 3-4 dakikada kaydoluyor. (stream ile yapıyorum). bu uzun süre normal mi sizce.
saygılar.
BLOB alan kayıt süresi
3-4 mb lık bilgiyi bence db ye gömme dışarıda file olarak tut. 3-4 dakka sistemle doğru orantılıdır. Ama normal kopyalasan bile uzun sürer, bide bunu db ye göüceksin yani db pelirtiğin pagesize kadar max tabi bunu parça parça yazıcak tabi bu arada pageler için yapması gerekenler vs vs işlemler doğaldır o kadar sürmesi bence.
kolay gele
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
ustam çok sağol ilgilindiğin için.
yalnız yaptığım proje bizim dairede bir bilgibank niteliğinde bir proje ve herkes bu bilgi bankasına lan üzerinden ulaşacak. arama tarama işlemlerim de olacağından bu bilgiyi blob olarak db de tutmam lazım. en azından bence ama farklı bir alternatif olabilirmi file konusunda sizce ?
hızı artırmak için pagesize ı kaç yapmak lazım. ayrıca blob kaydedilirken bir progress bar ile işlemin durumunu görmem mümkün mü
tekrar teşekkür ederr saygılar sunarım.
yalnız yaptığım proje bizim dairede bir bilgibank niteliğinde bir proje ve herkes bu bilgi bankasına lan üzerinden ulaşacak. arama tarama işlemlerim de olacağından bu bilgiyi blob olarak db de tutmam lazım. en azından bence ama farklı bir alternatif olabilirmi file konusunda sizce ?
hızı artırmak için pagesize ı kaç yapmak lazım. ayrıca blob kaydedilirken bir progress bar ile işlemin durumunu görmem mümkün mü
tekrar teşekkür ederr saygılar sunarım.
yani 2-3 mb lık kaç adet kayıt olucak ? veya bu 2-3 mb lık dosya yı bana sorarsan konu başlıkları vs gibi katagorize edip bölebildiğin kadar ufak parçalara böl bence. Eğer bu tek dosya ise LAN üzerinde bunu shareread olarak açabilirsin. sonuçta herkez aynı şeyi görür.
Pagesize ı büyütmek işini görmez, çünkü pagesize ın mantığı farklıdır. aslında tüm databaseler böyle tek bir kayıt için bukadar çok yüzsek bir size a göre tasarlanmamıştır.
Progressbar içinse walla aramanı öneririm ararken kendi içerisinde thread olan bir progressbar kullanman gerek ki kayıt süresince avi vs gibi hareketleri gösterebilsin. diğerlerinde donuk kalır hatta tam boyama yapmaz bile.
Kolay gele
Pagesize ı büyütmek işini görmez, çünkü pagesize ın mantığı farklıdır. aslında tüm databaseler böyle tek bir kayıt için bukadar çok yüzsek bir size a göre tasarlanmamıştır.
Progressbar içinse walla aramanı öneririm ararken kendi içerisinde thread olan bir progressbar kullanman gerek ki kayıt süresince avi vs gibi hareketleri gösterebilsin. diğerlerinde donuk kalır hatta tam boyama yapmaz bile.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5