2 Tablo için Master-detail bağlama nasıl yapılıyor...Bunu biliyorum. Ben bunu fk ile yapıyorum...Sizce en doğrusu bumudur. Fk ile yapmak yoksa başka yöntemler var mı. Fakat ben 2 tabloyu master detail bağladım..Bir 3. veya Bir 4. Tabloyu Hatta 5. tabloyu nasıl birbirleriyle ilişkilendirirm..Ben bunu filemaker da söyle yapıyordum...
Örneğin Urunler için bir database im var ve primary key otomatik artıyor. birde üründetay var.. diyelim ben bunları şöyle ilişkilendiriyorum...
birinci databasimiz ürün...
ID
URUN_ADI
BIRIMI
AGIRLIGI
FIYATI
2. database bir bağlaç görevi yapıyor oda şöyle
DEPO_KODU
URUN_KODU
URUNUN_ADI
DEPO_ADI
3. databesimiz ise depo
DEPO_KODU
MIKTARI
A1
A2
A3
A4
Bu a1,a2,a3,a4 te ürünün bulunduğu tezgah
Ben burda urun_id ile URUN_KODU arasında bir relation kuruyorum daha sonra depo_kodu ile diğer depo kodu arasında bir relation kurup calculation özellikli alanlar tanımlayarak birini girince diğeirini diğerini girince öbürün görünmesini ve kayıt girmesini sağlıyorum...Böyle özellikleri firebird te nasıl kurarım...Calculation alan tanımlayabilirmiyim...Nasıl tanımlayabilirim...böle bir sorum var...Mümkünse cevaplarsanız sevinirim...
master-detail calculation alan hakkında
biraz daha yardımcı olursanız tam demek istediğimi anlatamad
Ben master-detail ilişkiye kurdum...Ama filemaker da böle kuruyordum ve verilerin otomatik editlere düşmesini sağlıyordum. Ben bütün master detail ilişkile yerleri gözettim...sunun için sordum...Yani ben filemaker da bu ayarları yaptıktan sonra bilgilerin gelmesi için calculated alanlar oluşturdum....Bunu delphi de nasıl yapacağım yani....
Biraz daha açıklayım...Yani detail tablodaki bağladığım alandan ötürü veriler editlere vs. nasıl gelecek bunu nasıl yapmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim...Benim takıntım burada ..Atıyorum yukarda yazdığım şekilde delphide benzer bir ilişki kurulduğu zaman...örneğin forumda yazan ürün ürün detaay ilişkisinde..
Detay tabloya geçtiğim zaman urundeki bilgilerin detay tabloya düşmesini nasıl sağlıyacam...bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim..takıldığım mevzu burası
Biraz daha açıklayım...Yani detail tablodaki bağladığım alandan ötürü veriler editlere vs. nasıl gelecek bunu nasıl yapmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim...Benim takıntım burada ..Atıyorum yukarda yazdığım şekilde delphide benzer bir ilişki kurulduğu zaman...örneğin forumda yazan ürün ürün detaay ilişkisinde..
Detay tabloya geçtiğim zaman urundeki bilgilerin detay tabloya düşmesini nasıl sağlıyacam...bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim..takıldığım mevzu burası
aynı şekilde kurabilirsiniz her hangi bir sorun olmaz... FileMaker da nasıl yaptı iseniz aynı şeklide yapacaksınız..
Hiç bir farkı olmaz..
Sevgiler...
Hiç bir farkı olmaz..
Sevgiler...
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz