Word'deki bir sayfayı delphide gösterme.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
delphici
Üye

Mesaj gönderen delphici »

peki richedit nesnesi worddeki kare,çember gibi şekilleri gösterebiliyomu.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

muharrem hocam ben orneklerine baktım simdi
word islemleri yapan ornek boyutları 390-450 kb yani pek fazla exe boyutunu sisirmiyor
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@gkimirti

- Dostum değerli vaktini ayırdığın ve denediğin için teşekkürler... :)

@delphici
@delphici yazdı:Word'deki bir dosyayı delphide gösterme konusunda yardımın için teşekküer ederim. Yablız bir problemim daga var Richedit nesnesi wordedeki tabloları gösteriyo am kara, çember gibi çizimleri göstermiyo bunun bir yolu varmı yada richedit gibi çalışan ve kare, çember gibi çizimleri gösteren component varmı.
- Özel Mesaj göndermişsiniz. :!: Soru amaçlı özel mesajlara cevap vermeyi etik olarak kabul etmiyoruz... Burası herkesin ortak fayda sağlayacağı bir forumdur... Sizin de gördüğünüz üzere, bu forumdaki değerli üyeler, öğrenmek adına sorduğunuz soru / sorulara karşı kayıtsız kalmayarak sahip olduğu vakti çerçevesinde cevap yazmaya çabalıyorlar... Ben de bu üyelerden biriyim.

- Sorunuza gelince, TRichEdit bileşeninin sınırları bellidir... Yapmak istediğiniz şeyin sınırlarını burada ifade ederseniz o daha faydalı olacaktır. Keza bu sefer de veritabanına nasıl kaydedebilirim diye bir soru gelirse yine başka bir vakit ayrılacak soruyla karşılaşmış olunacaktır... :oops: :o :lol:

- Sürekli component var mı diye sormaktasınız ? Madem bir component istiyorsunuz o zaman lütfen öncelikle bahsi geçen Turbopower Office Partner componentini kurup deneyin. Deneyimlerinizi burada paylaşın... :idea:
Resim
Resim ....Resim
delphici
Üye

selam

öncelikle sorunumu tam olarak yazdım ama sen bana aklımda hiç olmayan richedit nesnesini önerdin bende nesneyi tam olarak bilmediğim için dolayısıyla tekrardan soru yazmak zorunda kaldım tabi richedit işime yaradı çok sağolasın.

sorumu tekrar yazmam ise benim için önemli bir şey olduğu sorumu tekrar yazdığımda ise cevaplar çoğaldığı için arada kaybolmasın diye sana özel mesaj attım cevabınıda özel mesaj olarak beklemedim tabi forma yazacağını sanıyordum ama sen yanlış anladın.

devamlı component olup olmadığımı sorduma laf söylüyorsun sen bana tam olarak cevap vermediğin için component hakkında belki yazmayı unutmuşusundur diye hatırlatmak içindi sen bunuda yanlış anladın.

galiba modaratör olmakla her şeyi yanlış anlamaya başlamışsınız.

birde bana özel mesaj atsayadın soru sorma diye bunu anlayışla karşılar özel mesaj atmazdım. sen özel mesaj istemiyorsun olabilir ama başka bir arkadaş isteyebilir. Tabi özel mesaj da sorun hallolduğunda forma yazmak şartıyla.

neyse yardımların için çok sağol diyer arkadaşlara da çok teşekküer ederim.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhabalar...
@delphici yazdı:galiba modaratör olmakla her şeyi yanlış anlamaya başlamışsınız.
@delphici yazdı:devamlı component olup olmadığımı sorduma laf söylüyorsun sen bana tam olarak cevap vermediğin için component hakkında belki yazmayı unutmuşusundur diye hatırlatmak içindi sen bunuda yanlış anladın.
- Bu sözleriniz için çok üzüldüm ve bunu hiç haketmediğimi dile getirmek isterim... :!: Sadece mesajlarımı tekrar okumanızı önerebilirim...
@mrmcop yazdı:- 3.parti bilşen yerine OLE ile Word dökümanlarına (OleAutomation diye adlandırılıyor) erişim yapmayı düşünürsen http://www.djpate.freeserve.co.uk/AutoWord.htm linkindeki bilgiler işine yarayabilir...
- Göreceksiniz ki sadece terchit etmeniz durumunda şeklinde ibareler kullanılmıştır... Kimseye söylenmiş bir laf -ki bu cümlenizde kaba tabir halini alıyor- yoktur...

- İyilik yap denize at şeklinde bir olguya inanmam/desteklemem... Moderasyona geçiş tarihim belli. Geçmiş tarihli mesajlarıma da bakarsanız benzer durumlarda benzer cevapları yazdığımı göreceksiniz... Bu moderasyonda olsam da, olmasam da tutarlılığını korumaktadır... :idea:

- Bu sözleriniz burada kırıcı bir hatıra olarak kalmıştır o kadar... Size karşı herhangi bir yargıda bulunmamaktayım... Yanlızca yanlış anlaşılma olduğunu değerlendiriyorum. Çalışmalarınızda başarılar...
Resim
Resim ....Resim
delphici
Üye

selam

size kırıcı konuştuğumu sanmıyorum yine yanlış anlıyorsun. Benim kızdığım taraf forma değilde bana mesaj atman. Programlama kısmında böyle yazılar hoş durmuyo.

yazını dikkatlice okuduğuma inanıyorum. Verdiğin bilgiler için sana her yazım da teşekkürlerimi sundum.

Birde bana verdiğin link ingilizce bir sayfa.

Şimdi bu yazıları aslında buraya yazmak istemiyorum ama özel mesaj atsam yine kızacaksın.

Tekrar yardımların için teşekkür ederim bilgilerin işime çok yaradı. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

arkadaşlar lütfen forum kuralları hakkında yorum yapmadan kurallara uyun! Kurallara uymadığınız müddetçe forumdan faydalanamazsınız!

Kolay gelsin.
Kilitli