Word'deki bir sayfayı delphide gösterme.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Word'deki bir sayfayı delphide gösterme.
selam
mesela a.doc isminde bir word dosyam olsun. Word dosyadaki yazıları delphide listelettirmek istiorum. Yazı tipi, büyüklüğü gibi özellikleri değişmeyecek şelilde. Bunla ilgi bildiğiniz bir yöntem, component varsa lütfen yazın.
Herkeze iyi çalışmalar.
Not : Formda aradım ama tam bir cevao bulamadım.
mesela a.doc isminde bir word dosyam olsun. Word dosyadaki yazıları delphide listelettirmek istiorum. Yazı tipi, büyüklüğü gibi özellikleri değişmeyecek şelilde. Bunla ilgi bildiğiniz bir yöntem, component varsa lütfen yazın.
Herkeze iyi çalışmalar.
Not : Formda aradım ama tam bir cevao bulamadım.
Merhabalar...
- 3.parti bilşen yerine OLE ile Word dökümanlarına (OleAutomation diye adlandırılıyor) erişim yapmayı düşünürsen http://www.djpate.freeserve.co.uk/AutoWord.htm linkindeki bilgiler işine yarayabilir...
// Edit - Düzeltme - Ekleme //
- Fikir oluştursun diye örnek yazmak için ekleyim dedim... Forma bir adet TMemo koy adı Memo1 olduğunu düşünürsek...
- 3.parti bilşen yerine OLE ile Word dökümanlarına (OleAutomation diye adlandırılıyor) erişim yapmayı düşünürsen http://www.djpate.freeserve.co.uk/AutoWord.htm linkindeki bilgiler işine yarayabilir...
// Edit - Düzeltme - Ekleme //
- Fikir oluştursun diye örnek yazmak için ekleyim dedim... Forma bir adet TMemo koy adı Memo1 olduğunu düşünürsek...
Kod: Tümünü seç
Uses ComObj, Word97
var
Word : Variant;
begin
try
Word := GetActiveOleObject('Word.Application');
except
ShowMessage('MSWord açık değil');
Exit;
end;
Word.ActiveDocument.Content.Copy;
Memo1.PasteFromClipboard;
end;
dediğiniz şekilde yapılıyo ama beni istediğim yazı tipi,boyutu gibi özelliklerinin değişmemesi bunun ilgili bir component olabilir.
---------------------------------------------------------
Turbopwer Office Partner componentini kurdum amam tam olarak kullanmayı çözemedim şu anda uğraşıyorum ama blien arkadaşlar yarım ederse sevinirim.
Her keze teşekkür ederim iyi çalışmalar.
---------------------------------------------------------
Turbopwer Office Partner componentini kurdum amam tam olarak kullanmayı çözemedim şu anda uğraşıyorum ama blien arkadaşlar yarım ederse sevinirim.
Her keze teşekkür ederim iyi çalışmalar.
sealm
dediğin gibi yaptım yazı tipi, büyüklüğü filan korunaklı geliyo. Göndermiş olduğun kod açık bir word belgesinin içindeki yazıları alıyo yapmak istediğim yolunu belirttiğim word belgesinin içeriğini listelemek. Bide buna el atarsan sevinirim gerçi ben uğraşıyom.
Yardım eden tüm arkadaşlara teşekküer ederim.
İlgilendiğiniz için sağ olun. İyi çalışmalar.
dediğin gibi yaptım yazı tipi, büyüklüğü filan korunaklı geliyo. Göndermiş olduğun kod açık bir word belgesinin içindeki yazıları alıyo yapmak istediğim yolunu belirttiğim word belgesinin içeriğini listelemek. Bide buna el atarsan sevinirim gerçi ben uğraşıyom.
Yardım eden tüm arkadaşlara teşekküer ederim.
İlgilendiğiniz için sağ olun. İyi çalışmalar.
Tekrar Merhaba...
- Word açık değilse açar, FileName'de belirtilen dosyayı okuyup Word'ü kapatır...
- Word açık değilse açar, FileName'de belirtilen dosyayı okuyup Word'ü kapatır...
const
wdDoNotSaveChanges = $00000000;
wdSaveChanges = $FFFFFFFF;
wdPromptToSaveChanges = $FFFFFFFE;
var
Word : Variant;
FileName : String;
SaveChanges : OleVariant;
begin
try
// Aktif Word varsa onu kullanıyoruz...
Word := GetActiveOleObject('Word.Application');
except
// Aktif Word yok biz açıyoruz...
Word := CreateOleObject('Word.Application');
end;
FileName := 'D:\Belgelerim\Nema.doc';
Word.Documents.Open(FileName, EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam,
EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam, EmptyParam,
EmptyParam, EmptyParam);
Word.ActiveDocument.Content.Copy;
RichEdit1.PasteFromClipboard;
SaveChanges := wdDoNotSaveChanges;
Word.Quit(SaveChanges, EmptyParam, EmptyParam);
end;
Merhabalar...
- Kısa yoldan işinizin görüldüğüne sevindim...
@Programci
- Ben henüz bu bileşen paketini kurmadım da, hazır sizde varken diye sorayım dedim... Belki ilerde bana da lazım olur diye soruyorum;
- Boş bir Delphi application açıp, bunu derledikten sonraki EXE büyüklüğünü ile Turbopower Office Partner'den Word ile ilgili benzer işi yapan bileşeni forma koyduktan sonra derlenmiş EXE büyüklüklerini yazabilir misiniz ?
- Kısa yoldan işinizin görüldüğüne sevindim...

@Programci
- Ben henüz bu bileşen paketini kurmadım da, hazır sizde varken diye sorayım dedim... Belki ilerde bana da lazım olur diye soruyorum;
- Boş bir Delphi application açıp, bunu derledikten sonraki EXE büyüklüğünü ile Turbopower Office Partner'den Word ile ilgili benzer işi yapan bileşeni forma koyduktan sonra derlenmiş EXE büyüklüklerini yazabilir misiniz ?