DateTimePicker'daki tarihi VT'na kaydetme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mpolat
Üye

DateTimePicker'daki tarihi VT'na kaydetme

Mesaj gönderen mpolat »

S.A. Arkdaşalar
Mutlaka basit bir çözümü vardır heralde ama ben işin içinden çıkamadım siteyi de araştırdım fakat ya benim gözümden kaçtı ya da konu ile ilgili bir bilgi yok.DateTimePicker ile girilen datayı veri tabanındaki 'DTARIHI' alanına değer olarak atamak istiyorum fakat başarılı olamıyorum :D kodum:

Kod: Tümünü seç

procedure TfrmHastaKayit.DateTimePicker1Exit(Sender: TObject);
begin
tblHastalar.Edit;
tblHastalar.FieldByName('DTARIHI').Value:=DateTimePicker1.Date;
tblHastalar.Post;
end;
şeklinde hata nerde yarımdımcı olursanız sevinirim. Bu kodla bir defaya mahsus kaydediyor (ama bütün kayıtlara aynı datayı kaydediyor) fakat program ikinci defa çalıştığında yine bugünün değerini alıyor.
Selamlar.
En son mpolat tarafından 09 Eyl 2003 09:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"İlmin anası sormaktır"
Kullanıcı avatarı
mpolat
Üye

Mesaj gönderen mpolat »

S.A.
Mustafa Abi ben bu mesajı yanlış yere yazdım galiba yaa buradan silebilir miyiz? Programlama forumuna yazmalıydım.
"İlmin anası sormaktır"
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Data yı post etmeden önce database üzerinde cursor ü locate yada find gibi functionlar kullanarak konumlandırman gerek
birde defalarca yazdım burda .Value kullanmayın, Field ın tipi neyse onu kullanın AsDateTime, AsFloat, AsInteger gibi
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mpolat
Üye

Mesaj gönderen mpolat »

Teşekkürler freeman35,
Ben başka bir yol daha buldum senin çözümün de çok güzel fakat ola ki başka bir arkadaş da aynı sıkıntıya düşerse önünde birden fazla seçenek olsun diye yazıyorum. http://www.delphipages.com adresinde Freeware olarak dağıtılan bir DBDateTimePicker comp. var tam da benim ihtiyacımı karşılıyor. Bunun yanısıra ".Value" yazmayın şeklindeki uyarını da açıkçası çok haklı buluyorum. Bu da ciddi bi hastalık artık ne diyeyim :) sağlıcakla kal.
Herşey için çok teşekkürler.
"İlmin anası sormaktır"