Çalışma Takvimleri

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7601
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Çalışma Takvimleri

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bir programım için çalışma takvimi yapmam lazım. İşçilerin hangi günler çalıştığını gösterecek. Daha önce benzer bir çalışma yapan varsa kullandığı yöntemi yazabilir mi?

- Tatil günleri çalışılmayacak
- Bazı günler yarım çalışılıyor (arefeler mesela)
- Pazar günleri çalışılmıyor
- Bazı günler resmi, dini tatil vs. vs.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2962
Kayıt: 25 Haz 2003 02:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Selam

Resmi olan tatil günlerini bir sabit olarak tanımlarsın ve bir kontrol yaptırıp Resmi tatil gününü belirlersin. Arife ve Dini Bayram günlerinide Herhangi bir seneyi baz alarak 10 gün geriye çekersin her çekiştete bu çektiğin tarihi bir dosya da okutur ve ordan kontrol ettirirsin. Bu bir sene değişince bu dosya da ki Dini tatil günlerini 10 gün geri çektirtirsin ve dosyaya kaydettirirsin.


Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kullanıcı avatarı
Unyeli
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 10 Ağu 2003 09:46
Konum: Ordu

Mesaj gönderen Unyeli »

merhaba
sabit kullanmanı tavsiye etmem. bence bi admin tatil günlerini falan kaydetsin. Türkiyede ne zaman tatil olduğu belli olmaz. istersen pazarları sen hesaplat kodla. ama ya pazarları mesai yapma durumu olursa. bunuda bir seçimle sordurta bilirsin. veya pazarları bazı tarihlerde tatil saydırtma seçime göre. işini görün umarım.
iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7601
Kayıt: 10 Haz 2003 12:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

öneriler için teşekkür ederim. Henüz kodlama aşamasına geçmedim. Bunları da dikkate alacağım.

Kolay gelsin.
Cevapla