SUM
SUM
Merhaba,
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Query1.Close;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('SELECT URUN_ID,SUM(URUN_MIKTARI) FROM STOK.DB');
Query1.SQL.Add('GROUP BY URUN_NO');
//ShowMessage(Query1.SQL.Text);
Query1.Open;
Edit1.Text:=intToStr(Query1.FieldByName('Sum of URUN_MIKTARI').asInteger);
end;
Delphi7'de aşağıdaki hatayı vermekte,
'When GROUP BY exists, every simple field in projectors must be in GROUP BY.'
yardımcı olabilirmisiniz.
teşekkürler.
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
Query1.Close;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('SELECT URUN_ID,SUM(URUN_MIKTARI) FROM STOK.DB');
Query1.SQL.Add('GROUP BY URUN_NO');
//ShowMessage(Query1.SQL.Text);
Query1.Open;
Edit1.Text:=intToStr(Query1.FieldByName('Sum of URUN_MIKTARI').asInteger);
end;
Delphi7'de aşağıdaki hatayı vermekte,
'When GROUP BY exists, every simple field in projectors must be in GROUP BY.'
yardımcı olabilirmisiniz.
teşekkürler.
Sum ile toplama işlemini yaparken belli kriterlerde toplama nasıl yaptırabilirim. Bu toplama işlemi ile Query deki istenen alana ait bütün değerleri topluyor.
2 adet table var birbirine bağlı bunlar. Müşterinin nosunu girdiğim zaman o müşteriye ait alınan ürünler listeleniyor. Toplama yaparken görüntülenen kayıtlar değil tabledeki bütün kayıtların toplamı veriliyor. Ben sadece istediğim müşterinin toplamını nasıl alabilirim acaba..
kolay gelsin...
2 adet table var birbirine bağlı bunlar. Müşterinin nosunu girdiğim zaman o müşteriye ait alınan ürünler listeleniyor. Toplama yaparken görüntülenen kayıtlar değil tabledeki bütün kayıtların toplamı veriliyor. Ben sadece istediğim müşterinin toplamını nasıl alabilirim acaba..
kolay gelsin...
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Where kullarak yapabilirsin. Where e istediğin müşterinin numarasını girersen sadece o müşteriye ait değerleri toplar.sako yazdı:Sum ile toplama işlemini yaparken belli kriterlerde toplama nasıl yaptırabilirim. Bu toplama işlemi ile Query deki istenen alana ait bütün değerleri topluyor.
kolay gelsin...
ibQuery1.Close;
ibQuery1.SQL.Clear;
ibquery1.SQL.Add('select sum(borc) from alinan where adi like ''%'+ edit1.Text +'%''');
Query1.open;
yukardaki kodu çalıştırıyorum fakat hiçbir kayıt görüntülemiyor. Ayrıca Burdan elde ettiğim değeri ;
edit1.text:=ibquery1.SQL.Add('select sum(borc) from alinan where adi like ''%'+ edit1.Text +'%''');
şeklinde denedim (belki saçma bi kod oldu ama beceremedim)
ibQuery1.SQL.Clear;
ibquery1.SQL.Add('select sum(borc) from alinan where adi like ''%'+ edit1.Text +'%''');
Query1.open;
yukardaki kodu çalıştırıyorum fakat hiçbir kayıt görüntülemiyor. Ayrıca Burdan elde ettiğim değeri ;
edit1.text:=ibquery1.SQL.Add('select sum(borc) from alinan where adi like ''%'+ edit1.Text +'%''');
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
bunun yerinesako yazdı: edit1.text:=ibquery1.SQL.Add('select sum(borc) from alinan where adi like ''%'+ edit1.Text +'%''');
Kod: Tümünü seç
...//Query ile yapacağınız sorgulama
edit1.Text := Query1.Fields[0].AsString;