Bir veri tabanından diğerine aktarım

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
kemal5
Üye
İletişim:

Bir veri tabanından diğerine aktarım

Mesaj gönderen kemal5 »

Arkadaşlar ben herhangi Table'daki bilgilerimi başka bir Table'a, atmak, aktarmak veya kaydetmek istiyorum siz ne derseniz deyin.
Örneğin Table1 deki verilerimi, herhangi bir başka formda Table2 açtım buraya kaydetmek istiyorum sonra 1. Table daki verileri silmek istiyorum.Ordan silinecek ama Table2 den silinmeyecek orada duracak sonra ben onları Table2 den çağıracağım.
Query , sql kodları kullanmıyorum çünkü yeniyim basitçe yukarıda bahsettiğim olayı nasıl halledeceğimi anlayacağım şekilde yazarsanız sevinirim.
İzmir doğumluyum.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

BatchMove componentini kullan. Tam istediğin işi yapar.

Başka bir yolda datapump . Arama kısmından arattır.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
kemal5
Üye
İletişim:

Yazdım

Mesaj gönderen kemal5 »

BatchMove nesnesini kullan veya datapump kullan yazdın.Abi yalnız nasıl kullanacağımı bilmiyorum yani 15 günlük kullanıcıyım daha.Benim seviyemde açıklarsan iyi olur.
Batchmove kullandığım zaman hangi table a bağlayayım hangi komutları kullanmam gerekiyor.
Sana formlarımı anlatayım.
Form1 de table1 ve datasource1 var bu formdaki kayıt ları Form2 deki comboboxtan ad soyade göre sileceğiz ama form2'nin table na kayıt edilecek.
Yani hem birinden silinecek hem diğerine kaydedilecek hocam.
Daha pratik yol mutlaka vardır ki belki BatchMove nesnesi de pratik yoldur ama keşke nasıl ve ne şekil komutlar kullanmam gerektiğimi de yazsaydın.
BatchMove componentiyle ilgili komutlarıı ve nasıl kullanılacağını yazarsan iyi olur.
İzmir doğumluyum.
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Batchmove un Source üne aktarılacak table ı destination una da içine data aktarılacak table ı yazın. Ya bir butonla 'Batchmove.execute" komutu verin ya da batchmove un üstüne sağ tıklayıp execute edin. table ın içini boşaltmaya gelince bir query koyun. SQL ine "DELETE FROM TABLO_ADI" yazın ve query1.execSQL komutunu gönderin. Tablonun içeriği silinecektir.

Sevgiler...