tarih formatı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
rapsodim
Üye

tarih formatı

Mesaj gönderen rapsodim »

table lımda 1030516 şeklinde tarih alnı mevcut.bu alanı 16052003 şekline nasıl getirebilirim.teşekkür ederim.tüm tabledaki alanların formatını değiştirmem gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

walla sanırım forumda soru sorulurken kelime tasarrufu yapana madalya veriyorlar :P yaw uzun uzun yassanıza, field tipin ne niye bööle yaptın ne database delphi kaç

yukarıda yazılandan anladığama göre string alan sende oturup kod yazıcan ve elle parçalayıp tekrar birleştiricen

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
rapsodim
Üye

string bir alanda '1030107' şeklinde kayıtlar mevcut.Ben bu kayıtların formatını '20030107' şeklinde değiştirmek istiyorum.database db2 bunu kendi databese i me (paradox) alıyorum.tarih formatı ters olduğu için dediğiniz gibi bölme ve değer atamak gerekiyor.nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Copy ile string alanlarıseç, bunları sayıya çevir strtoint gibi. daha sonra bunları decodedatetime dı yanlış hatırlamıyorsam onunla date e çevir ve kendi database ine Date tipinde kaydet. yukarıda geçen function ve procedure ler içinde Delphi help ine bak örnekleriyle var

kolay gele
FreeMan 35.5

rapsodim
Üye

somut olarak kod nasıl olmalı? genel anlamıyla yapmam gerekeni tahmin ediyorum fakat tıkandığım nokta bu zaten.
rapsodim
Üye

var
x,y:string;
begin
x:=edit4.text;
y:=copy(x,4,4);
edit5.text:='2004'+y;

şeklinde yapınca oluyor tum databese de dongu ile yazmak gerekecek şimdide.yardımınıza tşkr ederim.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

bravo, ama tavsiyem database field tipini date yap ve databesede date tipinde sakla.

"DecodeDate, DecodeTime example" bunu helpten aldım sadece F1 e basıp aradığın kelimeyi yazıcaksın, biraz uğraşın yaw, çokta zor değil bu işlem

kolay gele
FreeMan 35.5