arkaşalar merhabalar, şimdiye kadar paylaşımlarınızdan çok şey ögrendim.hepinize ayrı ayrı teşekkürler. yine yardımınıza ihtiyacım var.
1) bi kamu kurumunda çalışıyorum. daha önceden oracle7 ile yapılmış bir programımız var. ben sunu sormak istiyorum delphide oracle kullanılır mı? olursa bunun için ayrıca bir bileşene ihtiyaç varmı yada oracle nın hangi versiyonu delphiyi destekliyor? bu konuda bilgi alabilecegim bi site ,makale veya kitap var mı?
2) sizce oracle yi delphide kullanmak mı daha mantıklı yoksa sadece oracle yi yanlız başına mı kullanarak program yazmak daha mantıklı.?
önerileriniz benim gelecekteki programcılık yaşamımda ışık tutacak yani bi karar aşamsındayım.
şimdiden teşekkürler..
oracle+delphi mi yoksa sadece oracle mi?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
benim piyasada şimdiye kadar gördüğüm en iyi Oracle programlama aracı Delphi. çok iyi bir şekilde Oracle'ı destekliyor. Sadece Oracle kulanırsanız hem zorlanırsınız, hem de kullanıcılar bir arayüz görmek isterler.
1. BDE ile bağlanırsınız ancak pek tavsiye etmem.
2. dbExpress ile bağlanabilirsiniz.
3. En iyisi ODAC veya DOA'yı satın almaktır. İkisi de direk bağlanıyor ve çok iyi bir Oracle desteği veriyorlar. İkisinin linki de site de Linkler kısmında var.
Benim tercihim Delphi + Oracle olurdu. ve bağlantı olarakta ODAC'ı seçerdim.
Kolay gelsin.
benim piyasada şimdiye kadar gördüğüm en iyi Oracle programlama aracı Delphi. çok iyi bir şekilde Oracle'ı destekliyor. Sadece Oracle kulanırsanız hem zorlanırsınız, hem de kullanıcılar bir arayüz görmek isterler.
1. BDE ile bağlanırsınız ancak pek tavsiye etmem.
2. dbExpress ile bağlanabilirsiniz.
3. En iyisi ODAC veya DOA'yı satın almaktır. İkisi de direk bağlanıyor ve çok iyi bir Oracle desteği veriyorlar. İkisinin linki de site de Linkler kısmında var.
Benim tercihim Delphi + Oracle olurdu. ve bağlantı olarakta ODAC'ı seçerdim.
Kolay gelsin.
Orjinal sitesi http://www.crlab.com ;
Adminin dediği gibi ODAC BDE den geçenler için %99 uyumlu bir direk bağlantı biçimi. Fakat kişisel tavsiyem herhangi bir proje convert etmeyip yeniden yazacaksanız DOA kullanmanız.
Adminin dediği gibi ODAC BDE den geçenler için %99 uyumlu bir direk bağlantı biçimi. Fakat kişisel tavsiyem herhangi bir proje convert etmeyip yeniden yazacaksanız DOA kullanmanız.