Bu sayfada geliştirilen çoklu dil desteği kodlarını kendi uygulamama uyarlamaya çalıştım. Aşağıda görülen kod ile (detay linkte verilmiş) Label captionlarını tag numaralarına göre çağırarak değiştirmekle ilgili bir sorun olmadı fakat treeview, dbgrid gibi diğer nesnelerin etiketlerini nasıl değiştirebileceğimi bulamadım. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ediyorum, hepinize kolay gelsin.
procedure SetupComponentLanguage(hComponent:TComponent);
var
hBuffer : Array[1..512] of Char ;
PropInfo: PPropInfo ;
begin
if (hComponent.tag > 0) then begin { is it ready for translation ? }
PropInfo := GetPropInfo(hComponent.ClassInfo, 'Caption');
if Assigned(PropInfo) then begin
LoadString(hInstance, hComponent.tag + (lang * 10000),@hBuffer,sizeof(hBuffer)) ;
SetStrProp(hComponent,PropInfo,string(hBuffer)) ;
end;
end ;
end;
Bu konuda tecrübesi olan arkadaşımız yok mu acaba ? Farklı bir öneriniz olursa onu da uygulayabilirim, benim için önemli ve acil bir konu. Yardımlarınızı rica ediyorum.
Bu arada ben yine de sorumla ilgili kısmı öğrenmek istiyorum, ciddi emek harcanarak hazırlanmış forumda paylaşılmış güzel bir çalışma. Mutlaka benim belirttiğim nesnelerle ilgili de çözümü olması gerekir diye düşünüyorum. Bilgi ve tecrübe sahibi ustalarımızın yardımlarını rica ediyorum.
Çözüm nesne başına bir metin şeklinde destek veriyor.
Birn nesene ve birden fazla metin için kendi çözümünüzü üretmeniz ya da hazır çözümlerden birini kullanmanız gerekir.