değerli arkadaşlar, delphi 10.4.2 sürümü ile rest server için client (fmx) arayüz yapıyorum fakat clientdataset in disableformat özelliği yok. rakamlar
15000 bu şekilde çıkıyor, genellikle yaptığımız ###,###,##0.00 özelliğine nasıl ulaşabiliriz. Grid ' in alanına ulaştığım zaman CustomFormat özelliği olsa da hangi format yazılmalı pek bir bilgiye ulaşamadım.
ClientDataset DisableFormat
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: ClientDataset DisableFormat
Merhaba,
Sorunuz bana karışık geldi. Doğru anladım mı emin değilim.
ClientDataSet üzerinde sağ tuş -> Fields Editor... seçip listeden ilgili alanı seçip DisplayFormat kısmına #,##0.00 yazdığınız zaman görüntüsü bu şekilde olmalı. Alan veri türü numerik olduğu sürece (TFloatField, TIntegerField, vb) DisplayFormat özelliği Object Inspector içinde gözükecektir.
Farklı birşey soruyorsanız projenizi görmeyen birisinin anlayabileceği detayda yazmanızı rica ediyorum.
Sorunuz bana karışık geldi. Doğru anladım mı emin değilim.
ClientDataSet üzerinde sağ tuş -> Fields Editor... seçip listeden ilgili alanı seçip DisplayFormat kısmına #,##0.00 yazdığınız zaman görüntüsü bu şekilde olmalı. Alan veri türü numerik olduğu sürece (TFloatField, TIntegerField, vb) DisplayFormat özelliği Object Inspector içinde gözükecektir.
Farklı birşey soruyorsanız projenizi görmeyen birisinin anlayabileceği detayda yazmanızı rica ediyorum.
aynen dediğiniz gibi ama gözükmüyor araştırdım
genelde
// TCurrencyField(c_dm.c_SiparisHarekettutar.AsString).DisplayFormat := '###,###,##0.00';
bu yapı kullanıyor ama bunda da nesne oluşmadı hatası veriyor.
klasik access violation at address hatası veriyor.
genelde
// TCurrencyField(c_dm.c_SiparisHarekettutar.AsString).DisplayFormat := '###,###,##0.00';
bu yapı kullanıyor ama bunda da nesne oluşmadı hatası veriyor.
klasik access violation at address hatası veriyor.
datalar server den JSON olarak geliyor tabi.
ertan hocam sorun çözüldü
clientdatat e serverden gelen alanları yerleştirmek yerine
new field dedikten sonra alan tiplerini ve alan adlarını manuel oluşturdum.
sonra format özelliği açıldı
Curreny özelliğinide True yapmak gerekiyor bu arada.
clientdatat e serverden gelen alanları yerleştirmek yerine
new field dedikten sonra alan tiplerini ve alan adlarını manuel oluşturdum.
sonra format özelliği açıldı
Curreny özelliğinide True yapmak gerekiyor bu arada.