firebird`de master-detail

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
eduran
Üye

firebird`de master-detail

Mesaj gönderen eduran »

slm.
ib expert ile detail tabloya bir FKey tanımladım. (numara)
delphide;
detailtable.mastersource:=mastertable.datasource ve
detailtable.masterfields:=numara olarak ayarladım.

bu şekilde yapınca istediğim oldu. master tablodan herhangi bir kayıdı seçince detail tabloda ilgili kayıtları gösteriyor.
master tablodan bir kayıt silmeye çalışınca eğer detail tabloda ilgili kayıt varsa sildirmiyor.

firebird ile yeni çalışmaya başladım. forumda ilgili konuları iyice aradım. fakat firebird`de master-detail tablo yapmak hakkında bazı mesajlarda daha fazla işlem yapılmış.

sorum benim bu konuda yaptığım yeterli mi yoksa bir eksiğim var mı? :?:

iyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Foreingkey ler hakkında araştırma yap yanılmıyorsam makale içinde bilgi olacak. Master-detail için illaki FKey tanıtman gerekmiyor, sadece bazı işlemlerde yardımcı oluyor. Mesela Delete de cascade dersen master ı sildiğinde bağlı olan tüm detail otomatik silinir senin bir şey yapman gerekmez. Yada hareketi varken carinin silinmesini engellemek içinde kullanabilirsin. yani senin aldığın mesaj ı ondeleteerror event ında yakalayıp önce hareketleri silmelisiniz gibi mesaj verdirtebilirsin

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!