datasnap uygulaması ile firebird veritabanına bağlanamadım, fbclient.dll dosyası path olarak ve aynı kütüphanede olmasına rağmen.
FDConnection parametrelerini yazabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
datasnap Firebird
datasnap Firebird
- Dosya ekleri
-
- datasnap.jpg (1.91 KiB) 11030 kere görüntülendi
Re: datasnap Firebird
Merhaba,
Paylaştığınız resim anlaşılamayacak kadar küçük gözüküyor.
Datasnap ile ilgili yolun başındasınız sanırım. Öyle ise aşağıdaki konuyu okumanızda fayda var.
https://www.delphiturkiye.com/forum/vie ... hp?t=38486
Aldığınız hatayı yazmamışsınız. Kullandığınız FirebirdSQL sürümünü yazmamışsınız. Bağlantı şeklinizi resimden anlayamıyoruz. Embedded mi yoksa TCP/IP erişimi mi sağlamaya çalışıyorsunuz?
Daha önce bir iki projede FireDAC kullanmıştım. Çok basit Datamodule metin görünümü aşağıdaki gibidir. Gerekli parametre değerlerini orada bulabilirsiniz. TCP/IP bağlantı örneğidir.
Sebebini hatırlamıyorum ancak o zamanlar spesifik olarak fbclient.dll dosyasının yerini belirtmişim. Test ettiğimde tasarım zamanında veritabanı bağlantısı bu parametreler ile halen kurulabiliyor.
Paylaştığınız resim anlaşılamayacak kadar küçük gözüküyor.
Datasnap ile ilgili yolun başındasınız sanırım. Öyle ise aşağıdaki konuyu okumanızda fayda var.
https://www.delphiturkiye.com/forum/vie ... hp?t=38486
Aldığınız hatayı yazmamışsınız. Kullandığınız FirebirdSQL sürümünü yazmamışsınız. Bağlantı şeklinizi resimden anlayamıyoruz. Embedded mi yoksa TCP/IP erişimi mi sağlamaya çalışıyorsunuz?
Daha önce bir iki projede FireDAC kullanmıştım. Çok basit Datamodule metin görünümü aşağıdaki gibidir. Gerekli parametre değerlerini orada bulabilirsiniz. TCP/IP bağlantı örneğidir.
Kod: Tümünü seç
object DM: TDM
OnCreate = DataModuleCreate
Height = 449
Width = 481
object FDConnection1: TFDConnection
Params.Strings = (
'Database=C:\demo.fdb'
'User_Name=SYSDBA'
'Protocol=TCPIP'
'Server=localhost'
'Port=3050'