alitiras yazdı: 31 May 2023 02:54
Hocam Program görünürde çalışıyor hizmetlere gelmiyor. neden olabilir hizmetlerde exe ismi service olarak baktım yok
Merhaba,
Delphi service uygulamaları önce servis olarak sisteme tanıtılmalı. Bunun için "Administrator" yetkisine sahip komut satırında servis uygulamasını aşağıdaki şekilde çalıştırmalısınız.
Hocam Çok teşekkürler bu şekilde hizmet çalıştı. Fakat benim amacım oturum açmadan önce ekranda bir veri girişi alıp authentication şifre girişi sağlamak yani bir sms gönderip o sms in girilmesi ile windowsa 2. bir güvenlik duvarı koymak .
burada oturum açınca servis istediğim programı açıyor ama oturum açmadan ekran öyle kalıyor.
bunun bir yolu varmıdır?
bir de
//result satırı
// bu satırlar aktifken delphi derlemiyor hata veriyor.
bunları silince çalışıyor
bu neden olabilir ?
function InterlockedExchangePointer(var Target: PVOID; Value: PVOID): PVOID;
begin
{$ifdef CPU64}
Result := PVOID(InterlockedExchange64(LONGLONG(Target), LONGLONG(Value)));
{$else}
// Result := PVOID(InterlockedExchange(LONG(Target), LONG(Value)));
alitiras yazdı: 31 May 2023 03:26
Result := PVOID(InterlockedExchange(LONG(Target), LONG(Value))); bu satırda
[dcc64 Error] JwaWinBase.pas(6179): E2197 Constant object cannot be passed as var parameter
hatası veriyor windows 11 64 bit delphi 10.4
Bu fonksiyonu daha önce kullanmadım. Ancak hata mesajı gayet açık.
Target ya da Value tanımlarından en az biri "const" olarak tanımlanmış. Ancak fonksiyon değeri değiştirilebilir "var" olarak tanımlanmış parametre istiyor.
Eğer her iki tanım da kesin "var" ise veri türlerini LONG olarak değiştirerek aşağıdaki şekilde deneyebilirsiniz
alitiras yazdı: 31 May 2023 04:58
Fakat benim amacım oturum açmadan önce ekranda bir veri girişi alıp authentication şifre girişi sağlamak yani bir sms gönderip o sms in girilmesi ile windowsa 2. bir güvenlik duvarı koymak .