Corrupt File hatası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
kadrikaya

Corrupt File hatası

Mesaj gönderen kadrikaya »

arakdaşlar o kadar acil ki kusura bakmayın belkide yazılacak yer burası değildir ama sorun veritabanı dosyası ile ilgili

program yazdığım bir firada herşey normal 1 yıldır tek bir sorun yaşamadılar ancak vatandaşın biri dataları silmiş geri dönüşümüde boşaltmış recovery ettik kurtardık ancak bir kaçtane dosyada hemde en önemlilerinde belirli bir kayııtan sonra corrupt file - other than header hatası veriyor kayıtrlara ulaşamıyoruz bunu nasıl düzeltebilirz
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Hangi veritabanı???

Olayda sizin suçunuz yok. Eğer yedek varsa, birkaç gün öncesinin yedeğinden dönmek bence en güzeli.

Kolay gelsin.
kadrikaya

Mesaj gönderen kadrikaya »

paradox benim suçum yok ama sanki kendimi suçlu gibi hissediyorum yedek modülümüzde var üşengeçler bir gün bile yedek almamışlar ama şu an bozuk dosyaların içinde 6. ayın sonuna kadar bilgi mevcut ama toplam kayıta bakarsak 7. ay başından itibaren 2893 kayıt girilmiş gibi görünüyor
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... dex_duzelt

bir yedek alıp, burdaki programı çalıştırın. Bu program bozuk indeksleri vs. düzeltmeye yarayan Borland'ın yayınlamış olduğu bir dll. Başarılı olursa sıfır bir veritabanı oluşturup verileri ona atın.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

yedek aldıktan sonra

http://info.borland.com/devsupport/bde/utilities.html

adresindeki dtutil32.exe ile tabloyu bi repair etmeyi dene, belki işe yarar.
yedek almayı unutma :)

Ek: tüh yine iki dakka geç kaldım :)