MySQL 5.0 Alpha sürümünü kullanıyorum. MySQL 3.23 kullanıyorken hata mesajı vermemişti ancak herşey güzel çalışıyor databaseden veri sildirmeye çalışırken
örn: table1.delete;
türkçe karşılığı şu olan hata mesajını veriyor;
"siz veya başka bir kullanıcı , aynı anda aynı veriyi değiştirmeyi denediği için işlem durduruldu."
Arkadaşlar bu mesajı daha önce alan yada sebebini tahmin eden var mı?
Kayıt silmede hata mesajı alıyorum...
Kayıt silmede hata mesajı alıyorum...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
Acaba bir yerde Table ı edit veya insert modda mı bırakıyorsunuz. Break Point kullanarak programınızı adım adım çalıştırmanızı tafsiye ederim.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Pek sanmam.Çünkü MySQL Control Center danda baktığımda ve silme işlemi yapmaya çalıştığımda da hata veriyor.
Tahminimce veritabanımdan kaynaklanıyor.
Ancak veri tabanından Sorgu ile silme işlemi yaptırdığımda hata vermiyor.
gibi yazdığımda tüm tabloyu siliyor..zaten benim istediğim satırı silmek ya neyse
çalışmalarınızda başarılar...
Tahminimce veritabanımdan kaynaklanıyor.
Ancak veri tabanından Sorgu ile silme işlemi yaptırdığımda hata vermiyor.
Kod: Tümünü seç
delete from table1
çalışmalarınızda başarılar...
Kod: Tümünü seç
SET AUTOCOMMIT = 0;
START TRANSACTION;
update ilceler set ilcekodu = ilcekodu + 1;
commit;
InnoDb de çalışıyor
Böyle bir transaction içinde commit satırını kaldırıp farklı bir sql den yapısal bir değişiklik yapacak olursanız onu işleme koymuyor zaten.
Table ı kilitliyor. Bu aslında artı bir özellik.
Sizinkide buna benzer bir sorundur muhtemelen
ikinci olarak
Evet bu kod genelde tüm satırları siler. Belirli satırları silmek başka yoldan mümkün.Kod:
delete from table1
gibi yazdığımda tüm tabloyu siliyor..zaten benim istediğim satırı silmek ya neyse
MySql in aslında detaylı bir yardım dosyası var, oradanda inceleme yapılabilir.
öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.Belirli satırları nasıl sileceğimi ben de biliyorum.MyISAM tablo ancak 3.23 sürümünde hata vermezken bu sürümde hata vermesi beni bayağı uğraştırdı.
ben kolaylık olsun diye navigator kullanıyorum.ancak sanırım bundan sonra silme işlemleri için silme sorgusu kullanıcam.Olumlu bir sonuca ulaşırsam bunu forumada yazarım
iyi günler...
ben kolaylık olsun diye navigator kullanıyorum.ancak sanırım bundan sonra silme işlemleri için silme sorgusu kullanıcam.Olumlu bir sonuca ulaşırsam bunu forumada yazarım
iyi günler...