Firebird ağ yavaşlığı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
baloglurecep
Üye
Mesajlar: 261
Kayıt: 21 Tem 2006 04:59
İletişim:

Firebird ağ yavaşlığı

Mesaj gönderen baloglurecep »

Değerli yazılımcı dostlar virüssüz sağlıklı günler dilerim. Eski bir projemde bir iki değişiklik için tekrar bilgisayar başına geçtim. Local bilgisayarda tıkır tıkır çalışan program ağ üzerinde ise işkence çektirmekte müşteriye.... ağdan bağlanırken süre tuttum.3 dakika 48 saniyede açıldı. Yapılan her işlemin yavaşlığı da ayrı bir sorun. Veri tabanı olarak 2.03 kullanmıştım. Yeni versiyona geçirmedim. Local olarak tesla gibi ışık hızında çalışan program ağda neden öküz arabasına dönüşür?

Firebird versiyon 2.0.3
ana bilgisayarda klasör paylaşıma tam yetki verdim, ayrıca güvenlik duvarından gelişmiş kısmından 3050 portuna izin verdim. IP sabitledim.
Terminal makinede aynı sunucu kurulu. güvenlik duvarı kısmından giden kurallara 3050 portu izinli...
Ping almada sorun yok.
ağ için databese yol tanımım şöyle... 192.168.0.13:C:\Users\balog\Desktop\GENEL\VERESIYEDATA.FDB
iki makinede aynı windows sürümleri ( windows 10 ) yüklü...


Nereden bir yanlışlık yapıyorum. Muhtemel sebepleri ve çözümleri nelerdir?
Herkese sağlıklı virüssüz günler dilerim.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2356
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Firebird ağ yavaşlığı

Mesaj gönderen freeman35 »

"öküz arabasına" yerine kağnı demen daha doğru olurdu.
antivirüslerde etkileyebilir, ağ dediğinin de incelikleri var. Bu donanımla ilgili, ping süren mesela. server da paylaşım vermene gerek yok, hatta vermemen gerek. Server ın amaçlarından biri bu. Alias kullan. server ve client larda versionlar aynı mı? local e göre dizayn ettin madem transaction lar ne alemde ? bağlanmak diye kastettiğin ne? bir (tool ibexpert vs.) denedin mi? bağlanmada mı sql cümlelerinde mi? vs vs

Ayrıca virüs te sıkıntı yok, sıkıntı virüsten korunmama da. Öküzler (burada yeridir) "bana bişi olmaz", "daraldım" diye oraya buraya gideceğine evde otursalar, zeka fukaraları, olayı sadece hasta olmamak diye anlamasalar, yani sadece "bencil" zeka sahibi olmasalar, hastalık salgın olamayacak.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Cevapla