firebird 3 hakkında sorular

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

firebird 3 hakkında sorular

Mesaj gönderen greenegitim »

Merhaba,
1)firebird 3 e bir göz atayım dedim Identity Column u gördüm bu artık generator kullanmamıza gerek kalmayacağı anlamına mı geliyor?
2)tutar girilecek bir numeric alan tanımlarken tipi numeric size 15 scale 6 yeterlimidir genelde muhasebe işlerinde daha fazla hasasiyet gerektiren durumlarınız oldumu?
3) blob alan tanımlarken subtype TEXT ve binary mevcut farkları nedir birde binary seçip size 80 dediğimiz de buradaki 80 ne yapıyor?
4) varchar bir alan tanımlarken charset utf8 collate olarak ta UCS_BASIC,UNICODE,UNICODE_CI,UNICODE_CI_AI ve UTF8 var bunların arasında ki fark nedir?
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
Commandx
Üye
Mesajlar: 159
Kayıt: 01 Oca 2008 05:34

Re: firebird 3 hakkında sorular

Mesaj gönderen Commandx »

Ben de merak ettim?
http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=DaysBetween
Function PARSE( text, ilk, son:String ): String; // Çok Lazım oluyor da :)=
begin
Delete(Text, 1, pos(ilk, Text) + Length(ilk)-1);
Result := Copy(Text, 1, Pos(Son, Text)-1);
end;

Resim

yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 323
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Re: firebird 3 hakkında sorular

Mesaj gönderen yusuf simsek »

Sanırım konu ile iligli Ar-Ge yapan olmamış,

ya da yaptığı ar-ge sonucunu henüz paylaşmaya fırsatı olmamış!

Sabırsızlıkla bekliyoruz :)
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com

Cevapla