Tarih Convert Hatası !!

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Tarih Convert Hatası !!

Mesaj gönderen ozcank » 10 Ara 2018 02:13

Arkadaşlar Merhaba ; Tarih cevirerek veri tabanına kaydetmek istiyorum ama bir türlü yapamadım yardım edermisiniz ?

DBEdit2.Text := DateTimeToStr(TarihZaman); bu şekilde aktarıyorum ama veri tabanı SQL olduğu için 2018-12-10 14:01:51 bu şekilde kaydetmek istiyorum.


Kod: Tümünü seç

EmanetEfat.Close;
EmanetEfat.SQL.Clear;
EmanetEfat.SQL.Text :='INSERT INTO TBLEMANETEFAT (DEPO_KODU,PLASIYER_KODU,PLA_KODU,ACIKLAMA,INCKEYNO,BELGENO,CARIKODU,KAYITTARIHI,DUZELTMETARIHI) VALUES ('+QuotedStr(Edit4.text)+','+QuotedStr(Edit5.text)+','+QuotedStr(Edit6.text)+','+QuotedStr(Edit7.text)+','+QuotedStr(Edit8.text)+','+QuotedStr(BelgeNo.text)+','+QuotedStr(CariKodu.text)+','convert(datetime,'''+datetostr(DBEdit1.Text)+''',104)','convert(datetime,'''+datetostr(DBEdit2.Text)+''',104)'';
EmanetEfat.ExecSQL;
EmanetEfat.EnableControls;

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7506
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Tarih Convert Hatası !!

Mesaj gönderen mussimsek » 10 Ara 2018 03:05

FormatDateTime fonksiyounu ile istediğiniz gibi formatlayabilirsiniz.

http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?N ... atdatetime

Kolay gelsin.

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Tarih Convert Hatası !!

Mesaj gönderen ozcank » 11 Ara 2018 01:42

Teşekkür ederim.

yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 310
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Re: Tarih Convert Hatası !!

Mesaj gönderen yusuf simsek » 12 Ara 2018 08:41

Alternatif Olarak

Kod: Tümünü seç

EmanetEfat.Close;
EmanetEfat.SQL.Text :='INSERT INTO TBLEMANETEFAT (  ... KAYITTARIHI, DUZELTMETARIHI) VALUES ( .......  :KAYITTARIHI, :DUZELTMETARIHI )  ';
....
....
EmanetEfat.ParamByName('KAYITTARIHI').AsDateTime := strtodate(DBEdit1.Text);
EmanetEfat.ParamByName('DUZELTMETARIHI ').AsDateTime := strtodate(DBEdit2.Text) ;
EmanetEfat.ExecSQL;
EmanetEfat.EnableControls;
Parametre olarak veriyi gönderebilirsiniz...
Bugün bir kez daha,
Hiç Birşey Bilmediğimi Öğrendim!!!

https://extrayazilim.com

Cevapla