Acemiler için Delphi Web Servis Server App + Client App
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Acemiler için Delphi Web Servis Server App + Client App
indirme linkinde virüs var diyor tekrar upload edebilirmisiniz....
Ne linkte ne de dosyada bir sorun yok.
Eğer web sitesinde virus var diyorsa Tarayıcınız reklam sokuşturan programlardan birine maruz kalmış geçmiş olsun.
Eğer bilgisayarınız virüs var diyorsa WSDL_Ornegi.exe ve WSDL_Ornegi_Istemci.exe dosyalarını silip kendiniz yeniden derleyebilirsiniz.
Bu alternatif indirme linki çıkırt
Ayrıca Bkz: Delphi Sürümlerinde Yapılan Uygulamalarda 3 Antivirüs'ün Virüs Tepkisi Vermesi
Eğer web sitesinde virus var diyorsa Tarayıcınız reklam sokuşturan programlardan birine maruz kalmış geçmiş olsun.
Eğer bilgisayarınız virüs var diyorsa WSDL_Ornegi.exe ve WSDL_Ornegi_Istemci.exe dosyalarını silip kendiniz yeniden derleyebilirsiniz.
Bu alternatif indirme linki çıkırt
Ayrıca Bkz: Delphi Sürümlerinde Yapılan Uygulamalarda 3 Antivirüs'ün Virüs Tepkisi Vermesi
tecrübeli abilerim ablalarım 
Ben wsdl dosyasını import ettim ve burdaki özellikleri yada procedure'leri nasıl kullanacağımı anlayamadım. Bana örneklerle anlatabilecek birileri var mı?
Mesela http://webservices.amazon.com/AWSEComme ... rvice.wsdl
den bi özelliği kullanarak anlatabilir misiniz?
Saygılar...

Ben wsdl dosyasını import ettim ve burdaki özellikleri yada procedure'leri nasıl kullanacağımı anlayamadım. Bana örneklerle anlatabilecek birileri var mı?
Saygılar...
Haksız bir davada zirve olmaktansa, haklı bir davada zerre olmayı tercih ederim.
Şurada https://github.com/isisedonusum yayınladığımız örnekler yol gösterebilir.
Merhaba,enes6635 yazdı: 16 Eki 2018 10:46 tecrübeli abilerim ablalarım
Saygılar...
Öncelikle kullandığınız Delphi sürümünü bildirmemişsiniz. Aşağıdaki örnek kod Delphi 10.2.3 ile çalışmaktadır. Yüksek ihtimal ile XE3 ve sonrası sürümlerde çalışacaktır. Delphi 7 için düzenlemeler yapılması gerekmektedir.
Çalıştırmadan önce "doldurulacak" olarak geçen yerleri doğru bilgiler ile değiştirmelisiniz.
Çalıştırmadan önce form üzerine bir tane HTTPRIO bileşeni ekler ve projenizi kayıt ederseniz gerekli üniteler uses kısmına eklenmelidir.
Örnek gelen cevabın sadece küçük bir kısmını listelemektedir. Cevap içinde birçok bilgi olduğu için sizi ilgilendirenleri tespit edip özellikle okumanız gerekir.
Ayrıca Amazon web servis kullanımı ile ilgili birçok döküman/web sayfası üzerinden bilgi paylaşıyor olması gerekli. Bu dökümanları okumakta fayda var.
Kod: Tümünü seç
uses
AWSECommerceService; // WSDL ile import edilen PAS dosyası
// Bilgileri ekranda bir memo içinde göstermek için
procedure TForm1.Log(const Value: string);
var
Prefix: string;
begin
if Value = EmptyStr then
begin
Memo1.Lines.Add(EmptyStr);
Exit();
end;
Prefix := FormatDateTime('yyyy-mm-dd hh:nn:ss.zzz ', Now());
Memo1.Lines.Add(Prefix + Value);
end;
// Buton tıklandığında web servis metodu çalıştırmak için
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
WS: AWSECommerceServicePortType; // Web Servis
RIO: THTTPRIO; // SOAP bağlantı bileşeni
Request: ItemSearch; // Çalıştırılacak metoda göre request tanımı değişir
Response: ItemSearchResponse; // Çalıştırılacak metoda göre response tanımı değişir
I: Integer;
J: Integer;
begin
RIO := THTTPRIO.Create(nil);
RIO.URL := 'https://webservices.amazon.com/onca/soap?Service=AWSECommerceService';
WS := (RIO as AWSECommerceServicePortType); // RIO bileşenini Web Servis olarak kullanıyoruz
Request := nil;
Response := nil;
try
Request := ItemSearch.Create();
Request.MarketplaceDomain := 'doldurulacak';
Request.AWSAccessKeyId := 'doldurulacak';
Request.AssociateTag := 'doldurulacak';
Request.Shared := ItemSearchRequest.Create();
Request.Shared.Artist := 'Michael Jackson';
try
WS.ItemSearch(Request); // Web servis içinden ItemSearch metodu bu noktada çalıştırılıyor
except
on E: Exception do
begin
Log('Hata: ' + E.Message);
Log(EmptyStr);
end;
end;
// Gelen cevap her bir metoda özel olarak okunur
for I := Low(Response.Items) to High(Response.Items) do
begin
Log('Qid: ' + Response.Items[I].Qid);
Log('Toplam sonuç: ' + Response.Items[I].TotalResults.ToString());
Log('Toplam "item": ' + Length(Response.Items[I].Item).ToString());
for J := Low(Response.Items[I].Item) to High(Response.Items[I].Item) do
begin
Log('ASIN: ' + Response.Items[I].Item[I].ASIN + ', ParentASIN: ' + Response.Items[I].Item[I].ParentASIN + ', ' + Response.Items[I].Item[I].SalesRank);
end;
end;
Log(EmptyStr);
finally
Request.Free();
Response.Free();
Screen.Cursor := crDefault;
end;
end;
yeni olduğum için tam manasıyla anlayamadım. Dökümanlarınızı inceledim. Yine de teşekkür ederim.mkysoft yazdı: 16 Eki 2018 02:49 Şurada https://github.com/isisedonusum yayınladığımız örnekler yol gösterebilir.
Haksız bir davada zirve olmaktansa, haklı bir davada zerre olmayı tercih ederim.
teşekkür ederim hocam, biraz umudu kesmiştim yapamayacağım diye. Ama artık incelemelerimi hızlandıracağım. Hepinize teşekkür ederim.
Sürüm olarak 10.2 kullanıyorum.
Döküman olduğunu söylediniz yalnız ben nasıl arayacağımı bilemediğim için belli yerde dönüp durdum. Tam açıklayan bir dökümana rastlayamadım.
Döküman olduğunu söylediniz yalnız ben nasıl arayacağımı bilemediğim için belli yerde dönüp durdum. Tam açıklayan bir dökümana rastlayamadım.
ertank yazdı: 17 Eki 2018 11:21Merhaba,enes6635 yazdı: 16 Eki 2018 10:46 tecrübeli abilerim ablalarım
Saygılar...
Öncelikle kullandığınız Delphi sürümünü bildirmemişsiniz. Aşağıdaki örnek kod Delphi 10.2.3 ile çalışmaktadır. Yüksek ihtimal ile XE3 ve sonrası sürümlerde çalışacaktır. Delphi 7 için düzenlemeler yapılması gerekmektedir.
Çalıştırmadan önce "doldurulacak" olarak geçen yerleri doğru bilgiler ile değiştirmelisiniz.
Çalıştırmadan önce form üzerine bir tane HTTPRIO bileşeni ekler ve projenizi kayıt ederseniz gerekli üniteler uses kısmına eklenmelidir.
Örnek gelen cevabın sadece küçük bir kısmını listelemektedir. Cevap içinde birçok bilgi olduğu için sizi ilgilendirenleri tespit edip özellikle okumanız gerekir.
Ayrıca Amazon web servis kullanımı ile ilgili birçok döküman/web sayfası üzerinden bilgi paylaşıyor olması gerekli. Bu dökümanları okumakta fayda var.Kod: Tümünü seç
uses AWSECommerceService; // WSDL ile import edilen PAS dosyası // Bilgileri ekranda bir memo içinde göstermek için procedure TForm1.Log(const Value: string); var Prefix: string; begin if Value = EmptyStr then begin Memo1.Lines.Add(EmptyStr); Exit(); end; Prefix := FormatDateTime('yyyy-mm-dd hh:nn:ss.zzz ', Now()); Memo1.Lines.Add(Prefix + Value); end; // Buton tıklandığında web servis metodu çalıştırmak için procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); var WS: AWSECommerceServicePortType; // Web Servis RIO: THTTPRIO; // SOAP bağlantı bileşeni Request: ItemSearch; // Çalıştırılacak metoda göre request tanımı değişir Response: ItemSearchResponse; // Çalıştırılacak metoda göre response tanımı değişir I: Integer; J: Integer; begin RIO := THTTPRIO.Create(nil); RIO.URL := 'https://webservices.amazon.com/onca/soap?Service=AWSECommerceService'; WS := (RIO as AWSECommerceServicePortType); // RIO bileşenini Web Servis olarak kullanıyoruz Request := nil; Response := nil; try Request := ItemSearch.Create(); Request.MarketplaceDomain := 'doldurulacak'; Request.AWSAccessKeyId := 'doldurulacak'; Request.AssociateTag := 'doldurulacak'; Request.Shared := ItemSearchRequest.Create(); Request.Shared.Artist := 'Michael Jackson'; try WS.ItemSearch(Request); // Web servis içinden ItemSearch metodu bu noktada çalıştırılıyor except on E: Exception do begin Log('Hata: ' + E.Message); Log(EmptyStr); end; end; // Gelen cevap her bir metoda özel olarak okunur for I := Low(Response.Items) to High(Response.Items) do begin Log('Qid: ' + Response.Items[I].Qid); Log('Toplam sonuç: ' + Response.Items[I].TotalResults.ToString()); Log('Toplam "item": ' + Length(Response.Items[I].Item).ToString()); for J := Low(Response.Items[I].Item) to High(Response.Items[I].Item) do begin Log('ASIN: ' + Response.Items[I].Item[I].ASIN + ', ParentASIN: ' + Response.Items[I].Item[I].ParentASIN + ', ' + Response.Items[I].Item[I].SalesRank); end; end; Log(EmptyStr); finally Request.Free(); Response.Free(); Screen.Cursor := crDefault; end; end;
Amazon birçok web servis yayınlıyor. Sizin kullanmak istediğiniz için muhtemel kaynak şu olabilir:enes6635 yazdı: 17 Eki 2018 01:53 teşekkür ederim hocam, biraz umudu kesmiştim yapamayacağım diye. Ama artık incelemelerimi hızlandıracağım. Hepinize teşekkür ederim.
https://docs.aws.amazon.com/en_us/AWSEC ... vices.html