Veri Tabanında Kayıt Varmı Componenti

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
badkursat
Üye
Mesajlar: 84
Kayıt: 03 Mar 2014 08:58

Veri Tabanında Kayıt Varmı Componenti

Mesaj gönderen badkursat »

Herkese selam.
Kendi çapımda component yapmaya alışıyorum. Belki diğer insanlarında işine yarar diye buradan yaptığım componentlerin base hallerini paylaşıyorum. Umarım ilgili kişilere faydası olur.

Bu componentim herhangi bir yere girilen bir değerin veritabanın da olup olmadığını kontrol ediyor. ADO,BDE ve IB ile çalışıyor test edildi. Tek kolon ve birden fazla kolonda arama yapabiliyor. Eğer isterseniz başka veritabanı componentlerinide kaynak koda dahil edebilirsiniz.

https://yadi.sk/d/0pC42-NFjC9aF
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
Mesajlar: 830
Kayıt: 01 Eki 2007 07:16
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Veri Tabanında Kayıt Varmı Componenti

Mesaj gönderen G.Arkas »

ORM diyorsun yani? Entity Framework ve ORM kavramını inceleyip bunu geliştirebilirsin. Eline sağlık
Resim
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 07 May 2009 10:42
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Veri Tabanında Kayıt Varmı Componenti

Mesaj gönderen SimaWB »

Paylaşım için teşekkürler. Açıklama biraz daha ayrıntılı olursa çok daha iyi olur. İndirmeden ne olduğu tam olarak anlaşılmıyor.
There's no place like 127.0.0.1
xXx_gs2003
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 11 Mar 2008 10:04

Re: Veri Tabanında Kayıt Varmı Componenti

Mesaj gönderen xXx_gs2003 »

Merahaba,

bu komponenti kullanıyordum delphi7 de ( yapandan Allah razı olsun). Ama xe10 berline ekleyemedim. çok detaylı bilgimde yok. bu komponenti Delphi yeni sürümledinde nasıl çalıştırabilirim. Teşekkür ederim...
xXx_gs2003
Üye
Mesajlar: 8
Kayıt: 11 Mar 2008 10:04

Re: Veri Tabanında Kayıt Varmı Componenti

Mesaj gönderen xXx_gs2003 »

sanırım bilen yok :(
Cevapla