windows mobile 6.5 professional uygulama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
windows mobile 6.5 professional uygulama
Arkadaşlar,
Biraz araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım hep yarım bilgiler var,
Windows Mobile 6.5 Professional (El Terminali) nasıl uygulama yapabilirim ?
Delphi 7 ve Delphi 10.2 Tokyo kullanıyorum.
Teşekkürler
Biraz araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım hep yarım bilgiler var,
Windows Mobile 6.5 Professional (El Terminali) nasıl uygulama yapabilirim ?
Delphi 7 ve Delphi 10.2 Tokyo kullanıyorum.
Teşekkürler
-
- Üye
Re: windows mobile 6.5 professional uygulama
Bildiğim kadarıyla delphinin windows mobile 6 platformuna desteği yok. Visual Studio 2008 de windows mobile platform desteği mevcuttu (hiç kullanmadım).
burada bahsedilmiş belki işine yarar.
https://social.msdn.microsoft.com/Forum ... m=csharptr
https://www.cozumpark.com/forums/thread/497404.aspx
burada bahsedilmiş belki işine yarar.
https://social.msdn.microsoft.com/Forum ... m=csharptr
https://www.cozumpark.com/forums/thread/497404.aspx
-
- Üye
Teşekkürler,
Lazarus ile yapılabiliyor sanırım inceliyorum ama bir türlü çözemedim daha
çözebilirsem yazıcam buradan.
Teşekkürler.
Lazarus ile yapılabiliyor sanırım inceliyorum ama bir türlü çözemedim daha

Teşekkürler.
.NET tarafında Windows Mobile desteği Visual Studio 2008'den sonra yoktur. Son kullanılabilecek sürüm budur.
Object Pascal tarafında ise Lazarus ile yapılabilir. WinCE platformu için cross compile desteği gerekir. Cross compile desteğini hazır kurulum olarak indirmek mümkündür. Uyumlu sürüm ile kullanılmalıdır. Cross compile desteğini ayrıca kaynak kodlardan derleyerek elde etmekte mümkündür. İşlemci türünü arm olarak seçmek gerekir. Eğer spesifik bir cihaza yönelik geliştirme yapılıyor ise belirli (armv7a gibi) bir işlemci türü de seçilebilir.
Lazarus-WinCE platformunda unutulmaması gereken bir konu Form OnCreate olayında Top ve Left parametrelerini 0 (sıfır) olarak ayarlamaktır. Aksi takdirde çözünürlüğü çok yüksek bir PC ekranında tasarım yapıp son derece küçük bir ekrana sahip bir cihazda çalışan uygulama penceresi gözükmez ve uygulamada bir sorun var algısı oluşturabilir.
Object Pascal tarafında ise Lazarus ile yapılabilir. WinCE platformu için cross compile desteği gerekir. Cross compile desteğini hazır kurulum olarak indirmek mümkündür. Uyumlu sürüm ile kullanılmalıdır. Cross compile desteğini ayrıca kaynak kodlardan derleyerek elde etmekte mümkündür. İşlemci türünü arm olarak seçmek gerekir. Eğer spesifik bir cihaza yönelik geliştirme yapılıyor ise belirli (armv7a gibi) bir işlemci türü de seçilebilir.
Lazarus-WinCE platformunda unutulmaması gereken bir konu Form OnCreate olayında Top ve Left parametrelerini 0 (sıfır) olarak ayarlamaktır. Aksi takdirde çözünürlüğü çok yüksek bir PC ekranında tasarım yapıp son derece küçük bir ekrana sahip bir cihazda çalışan uygulama penceresi gözükmez ve uygulamada bir sorun var algısı oluşturabilir.
-
- Üye
Hocam Cevabınız için teşekkür ederim dediğiniz gibi.
bir uygulama yapmaya çalışıyorum bitince aşama, aşama yaptığımı ekleyeceğim buraya.
Teşekkür Ederim.
bir uygulama yapmaya çalışıyorum bitince aşama, aşama yaptığımı ekleyeceğim buraya.
Teşekkür Ederim.
Merhaba
Remote Desktop özelliği var ise uygulamayı delphi vb ile yazıp sanal bir bilgisayar üzerinden
kullanabilir. Ben iş yerinde böyle bir çözüm yoluna gittim.
Saygılarımla
Remote Desktop özelliği var ise uygulamayı delphi vb ile yazıp sanal bir bilgisayar üzerinden
kullanabilir. Ben iş yerinde böyle bir çözüm yoluna gittim.
Saygılarımla
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır
-
- Üye
Merhaba,
evet var ama nekadar sağlıklı olabilirki
teşekküler
evet var ama nekadar sağlıklı olabilirki
teşekküler
Merhabalar,
Günümüzde el terminalleri Ertank ve Erdemsoft arkadaşların belirttiği yöntemler ile kullanılmaktadır.
Her iki yöntemin (Programın El terminali üzerinde çalışması veya Uzak Masa üstünde Çalışması) avantaj ve dezavantajları mevcut.
Programın kullanım amacına bağlı olarak yönteme karar verilebilir.
Windows Mobile 6.5 işletim sistemine sahip el terminalleri Compact FrameWork alt yapısını kullanmaktadır.
Farklı yazılım geliştirme ortamları kullanılsa da en çok tercih edilen ortam Visual Studio ortamıdır.
Visual Studio ortamında Visual Basic.Net ve C# programlama dilleri kullanılsa da en çok tercih edilen dil C# dilidir.
Visual Studio nun Smart Device desteğinin olması önemli.
Visual Studio nun Smart Device desteği olan son sürümü Ertank arkadaşın da belirttiği gibi 2008 sürümüdür.
Delphi ortamında yazılım geliştiren bir kişi C# ortamında da rahatça programlama yapabilir diye düşünüyorum.
C# ın Kodlama yapısı Delphi ye çok yakındır.
Günümüzde el terminalleri Ertank ve Erdemsoft arkadaşların belirttiği yöntemler ile kullanılmaktadır.
Her iki yöntemin (Programın El terminali üzerinde çalışması veya Uzak Masa üstünde Çalışması) avantaj ve dezavantajları mevcut.
Programın kullanım amacına bağlı olarak yönteme karar verilebilir.
Windows Mobile 6.5 işletim sistemine sahip el terminalleri Compact FrameWork alt yapısını kullanmaktadır.
Farklı yazılım geliştirme ortamları kullanılsa da en çok tercih edilen ortam Visual Studio ortamıdır.
Visual Studio ortamında Visual Basic.Net ve C# programlama dilleri kullanılsa da en çok tercih edilen dil C# dilidir.
Visual Studio nun Smart Device desteğinin olması önemli.
Visual Studio nun Smart Device desteği olan son sürümü Ertank arkadaşın da belirttiği gibi 2008 sürümüdür.
Delphi ortamında yazılım geliştiren bir kişi C# ortamında da rahatça programlama yapabilir diye düşünüyorum.
C# ın Kodlama yapısı Delphi ye çok yakındır.