VLC Video Ekran Boyutu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

VLC Video Ekran Boyutu

Mesaj gönderen Lord_Ares »

VLC playerda videonun playere göre ekrandaki boyutu küçük. Şöyle bir şey ile boyunu ayarlayabilyoruz
KPLAYER.SetVideoAspectRatio('4:3'); ama buda playerın tamamına sığdırmıyor. Buna bir yol varmı?
ertank
Kıdemli Üye

Re: VLC Video Ekran Boyutu

Mesaj gönderen ertank »

Merhaba,

Sorunu doğru anlamak adına ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz? Her iki sorunlu durum görüntüsü ve olmasını istediğiniz görüntü. İfadelerin farklı anlaşılmasını önlemiş olursunuz.
Lord_Ares
Üye

VLC bileşenini ne kadar büyükse oynattığı video boyuda aynı büyüklükte olsun , normalde her bir kenarından boşluk bırakıyor.
Aşağıda görüldüğü gibi.
Resim
ertank
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ertank »

Kod örneği içindeki KPLAYER nedir bilinmiyor.

SetVideoAspectRatio() fonksiyonu video boyutunu belirttiğiniz orana getirir. Eğer video oynatma penceresi bu oranda değil ise kenarlarda siyah bölge bırakır. Bu beklenen davranıştır.

VLC Player ActiveX bileşeni ile kullanılabiliyor. ActiveX bileşeninin genişlik ve yüksekliğini ayarlayabiliyorsunuz. Bu değerleri video oynatan bileşen genişlik ve yükseklik değerlerine ayarlayarak deneyebilirsiniz.
Örnek kod: https://wiki.videolan.org/ActiveX/Delphi/
Lord_Ares
Üye

Sanırım beni yanlış anladınız. Daha açıklayacı olması adına
1)KPlayer formun üzerine eklemiş olduğum vlcplayer bileşeni ben ismini kolaylık olsun diye değiştirdim.

2)
Lord_Ares yazdı: Şöyle bir şey ile boyunu ayarlayabilyoruz KPLAYER.SetVideoAspectRatio('4:3'); ama buda playerın tamamına sığdırmıyor. Buna bir yol varmı?
İlk mesajımda da KPLAYER.SetVideoAspectRatio('4:3') diyerek değiştirebildiğimi fakat hangi ölcüyü girersem gireyim , oynatılan video , player boyutundan küçük oluyor demiştim.

Yani, KPLAYER.SetVideoAspectRatio('16:3'), KPLAYER.SetVideoAspectRatio('1:1') gibi birçok değeri değiştirerek denedim. Sonuç alamadım.
3) AktiveX olarak kullanamam çünkü uygulama sanal pc de çalışacak.
İlginiz için teşekkürler