Ios Uygulama Calistirma

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
cmkare
Üye

Ios Uygulama Calistirma

Mesaj gönderen cmkare »

Merhabalar,

Ios uygulamalarınızı nasıl çalıştırıyorsunuz? Androidde telefonu takınca görüyor ama Iosta öyle değil.
Sanal Makineye mac kurdum ama bu seferde xcodenin sürüm farklı diye uyarı verip xcodeyi yüklemiyor.
hangi mac sürümünü ve xcode sürümünü kurmamız gerek acaba sanal makine için?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Ios Uygulama Calistirma

Mesaj gönderen mkysoft »

xcode işletim sistemine bağımlıdır, işletim sisteminize uygun xcode bulmalısınız. Şu listeden uygun olanı bulabilirsiniz: https://en.wikipedia.org/wiki/Xcode
jakarta2
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen jakarta2 »

Tek tek bütün adımları yazıyorum
1) http://www.vmware.com/products/workstation.html sitesinden vmware indirip kurun 30 gün demosu var. İsterseniz vitualbox veya hyper v ilede yapabilirsiniz ama OS X image dosyalarını bulmalısınız.

2) Sonra internette OS X 10.10 Yosemite Image.7z diye aratıp bulun indirin. Sıkıştırılmış dosyayı açın.

3) unlocker207.zip dosyasını bulup indirin. İçindeki win-install.cmd dosyasını yönetici olarak çalıştırın

4) vmware'i açın dosya-open diyerek OS X 10.10 Yosemite Image.7z içinden çıkan OS X 10.10 Yosemite.vmdk dosyasını seçin sanal makineyi çalıştırın. Mac os açılacak

5)Apple store'a üyelik yapıp xcode'u indirin ve kurun ardından safariye paserver download yazın ve embarcadero.com sitesindeki PAServer17.0.pkg dosaysını indirin ve kurun. Çalıştırın. password yazan yere şifrenizi girin. i tuşuna basıp enter yapın ip numarasını kaydedin.

6) Delphi'yi açın Tools-Options'u açın. Connection Profile Manager sekmesine gelin. Sağdaki add tuşuna basın. Platformu os x seçin, ve ileriyi tıklayın, paserverdan aldığınız ip numarasını yazın, 64211 port numarasını yazın, apple şifrenizi yazın ok deyin

Delphide os x simulatör seçip derleyin. Macosta açılacaktır.
cmkare
Üye

Mesaj gönderen cmkare »

@jakarta2 Teşekkürler.
Simulator de çalıştırmayı başardım fakat gerçek iphone da çalıştıramadım.herşey yaptım, sertifika oluşturdum, mac os aekledim herşey ok ama xe7 mac osu görüyorsıkıntı yok ama projeyi çalıştırdığımda şöyle bir hata veriyor. object file format unrecognized invalid or unsuitable

neden olabilir acaba?