Uygulamayi gercek iphone da calistirma
Uygulamayi gercek iphone da calistirma
Merhaba arkadaslar. Bir sorunum var.
Bir uygulama yaptim androidde sikinti yok calisiyor.
Ayni uygulamayi apple da calistirmaya calisiyorum. Soyle;
Bilgisayarimda Vmware sanal makineye mac isletim sistemi kurdum. Sanal mac de xcode ve paserver kurdum. Similasyonda uygulamayi calistirabildim. Buraya kadar tamam..
Simdi bu uygulamayi gercek iphone da calistirip apple storeye atmak istiyorum. 100$ verip developer uyeligide aldim. Ama iphoneyi usb kabloyla bilgisayarima bagladigimda kendi bilgisayarimda iphone goruyor taniyor ama sanal makinede mac uzerinde gormuyor. Bu sorunla ilgili ne yapmam lazim?
İlla gercek macbook uzerindemi yapmam gerek?
Yardimci olabilirmisiniz?
Bir uygulama yaptim androidde sikinti yok calisiyor.
Ayni uygulamayi apple da calistirmaya calisiyorum. Soyle;
Bilgisayarimda Vmware sanal makineye mac isletim sistemi kurdum. Sanal mac de xcode ve paserver kurdum. Similasyonda uygulamayi calistirabildim. Buraya kadar tamam..
Simdi bu uygulamayi gercek iphone da calistirip apple storeye atmak istiyorum. 100$ verip developer uyeligide aldim. Ama iphoneyi usb kabloyla bilgisayarima bagladigimda kendi bilgisayarimda iphone goruyor taniyor ama sanal makinede mac uzerinde gormuyor. Bu sorunla ilgili ne yapmam lazim?
İlla gercek macbook uzerindemi yapmam gerek?
Yardimci olabilirmisiniz?
Re: Uygulamayi gercek iphone da calistirma
vmware'da telefonu macos'a bağlamalısınız. VM->Removable Devices menüsünde bulabilirsiniz.
Sanal mac Iphoneyi görüyor ama xcode organizer device nin içinde SARI renkte görünüyor. Normalde bunun YEŞİL olması gerek değilmi?
iki farklı iphone taktım ikisindede sarı renk.
Bu şekildeyken de apple developerdan oluşturduğum developer sertifikasını provisioning profiles sekmesine ekleyemiyorum.
Kurduğum Sanal Mac : Mac Montain Lion OS X Version 10.8.5
İçine Kurduğum XCode : Version : 5.1.1
Sanal Mac içindeki Apple store den xcodeyi arattığımda Xcode version 8 çıkıyor. Kurmak istediğimde de Mac sürümünüz 10.11.5 veya sonrası olmalıdır diye uyarı çıkıyor, yüklemiyor.
Bu konuyla ilgili ne yapmam gerek acaba?

iki farklı iphone taktım ikisindede sarı renk.
Bu şekildeyken de apple developerdan oluşturduğum developer sertifikasını provisioning profiles sekmesine ekleyemiyorum.
Kurduğum Sanal Mac : Mac Montain Lion OS X Version 10.8.5
İçine Kurduğum XCode : Version : 5.1.1
Sanal Mac içindeki Apple store den xcodeyi arattığımda Xcode version 8 çıkıyor. Kurmak istediğimde de Mac sürümünüz 10.11.5 veya sonrası olmalıdır diye uyarı çıkıyor, yüklemiyor.
Bu konuyla ilgili ne yapmam gerek acaba?

Apple bu konuda çok katı, belk test etmek için güncellemenize gerek yoktur ancak store'da yayınlamak için en güncel xcode ile derlenmiş olmalı uygulama. Tavsiyem şimdiden güncellemeniz. Telefonu developer olarak register etmeniz gerekiyor, xcode bunu açılışta yada xcode'dan uygulamayı run edince soruyordu diye hatırlıyorum. Güncel sertifika eski xcode tarafından desteklenmiyor da olabilir.
sıfırdan OS X El Captain version 10.11.6 Kurdum. Güncellemeleri yaptım.
Xcode version : 8.0 kurdum.Son versiyon
Iphonemi takıyorum, görüyor. Ama bir türlü gerçek iphone da uygulamayı çalıştıramıyorum.
Ne yapmam lazım? Allah rızası için yardımcı olun. Çıkamıyorum işin içinden..
Bunun bir yolu yordamı yokmu?
Xcode version : 8.0 kurdum.Son versiyon
Iphonemi takıyorum, görüyor. Ama bir türlü gerçek iphone da uygulamayı çalıştıramıyorum.
Ne yapmam lazım? Allah rızası için yardımcı olun. Çıkamıyorum işin içinden..
Bunun bir yolu yordamı yokmu?
Üstteki toolbarda hedef seçmek gerekiyordu, oradan iphonunuzu görebiliyor musunuz?
evet. iphone görünüyor. ama birtürlü çalıştıramıyorum.
PAServer çalışması yapabilmeniz için Project Manager kısmından hedef platform ve hedef cihaz bilgilerini seçmeniz daha sonrasında da iOS Profili oluşturmanız gerekiyor. Cihazınızı o şekilde görmeden yükleme gerçekleştirtmez. Android cihazlarda ise harici(veya bilinmeyen) kaynak yükleme sorunu olmadığı için böyle bir profil oluşturmaya gerek yoktur.
Dikkat edilmesi gerekenler:
1. En güncel XCode sürümü ve IDE sürümü olması.
2. Provisioning, permissions, application info, build properties, target platform & ios device configuration.
3. Apple'ın Developer programı kapsamında alınan lisanslar sadece başlangıç. Çeşitli denetimler ve onaylar olmadan AppStore'da uygulama yayınlamak çok sıkıntılı. Her şeyi ile tam uygun olan uygulama dahi kuyrukta 15~20 gün bekliyor. Apple gerçekten çok katı ve sert bu bağlamda.
2. Provisioning, permissions, application info, build properties, target platform & ios device configuration.
3. Apple'ın Developer programı kapsamında alınan lisanslar sadece başlangıç. Çeşitli denetimler ve onaylar olmadan AppStore'da uygulama yayınlamak çok sıkıntılı. Her şeyi ile tam uygun olan uygulama dahi kuyrukta 15~20 gün bekliyor. Apple gerçekten çok katı ve sert bu bağlamda.
Ilgaz yazdı:PAServer çalışması yapabilmeniz için Project Manager kısmından hedef platform ve hedef cihaz bilgilerini seçmeniz daha sonrasında da iOS Profili oluşturmanız gerekiyor. Cihazınızı o şekilde görmeden yükleme gerçekleştirtmez. Android cihazlarda ise harici(veya bilinmeyen) kaynak yükleme sorunu olmadığı için böyle bir profil oluşturmaya gerek yoktur.
Embarcadero'nun dokümantasyon sayfasında bahsettiği gibi aşamaları takip etmeyi unutmayın.
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... iOS_Device
AppStore'a uygulamayı yüklemeye hazır hale getirmeden önce de bazı işlemler gerekmekte.
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... Deployment
Şimdi sanal mac de paserver, xcode sertifikaları vs herşeyi ayarladım. iphoneyi developer sayfasından tanıttım..
xcode organizer kısmında Status kısmıda yeşil. Xcode den bir proje çalıştırdığımda iphone da çalışıyor. Buraya kadar sıkıntı yok
Delphi Xe7 den ios projesi açıp çalıştırdığımda şöyle bir uyarı alıyorum.
USer/MacKullaniciAdi/PAServer/scratch-dir.... Project1.app: object file format unrecognized invalid or unsuitable FAILED
Bu ne hatası olabilir?
xcode organizer kısmında Status kısmıda yeşil. Xcode den bir proje çalıştırdığımda iphone da çalışıyor. Buraya kadar sıkıntı yok
Delphi Xe7 den ios projesi açıp çalıştırdığımda şöyle bir uyarı alıyorum.
USer/MacKullaniciAdi/PAServer/scratch-dir.... Project1.app: object file format unrecognized invalid or unsuitable FAILED
Bu ne hatası olabilir?