Oto run

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Oto run

Mesaj gönderen Serhat »

Merhabalar,

Telefon kapanıp tekrar açıldığında arka planda çalışmaya devam etmesi gerekiyor;

Servis AndroidManifest xml deki (<service android:exported="true" android:name="com.embarcadero.services.<service_name>" />) true olarak değiştirdim uygulama arka planda çalışıyor görünüyor fakat tepki vermiyor yani işlem yapmıyor.
Bunun nedeni ne olabilir ne gibi bir düzenleme yapmalıyım?
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Re: Oto run

Mesaj gönderen Serhat »

Arkadaşlar konu güncel, kimse bilmiyor mu? neredeyse 10 gündür çözüm bulamadım...
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen AliZairov »

İyi akşamlar. Delphi android servis olayı malesef tek başına çalışamıyor bildiğim kadarıyla. Form ile alakalı çalışıyor.
Kullanıcı avatarı
Serhat
Üye

Mesaj gönderen Serhat »

AliZairov yazdı:İyi akşamlar. Delphi android servis olayı malesef tek başına çalışamıyor bildiğim kadarıyla. Form ile alakalı çalışıyor.

Hocam inanın bu delphi ye harcadığım zamana acır oldum; Adama kulağı resmen testten tutturuyorlar, madem android için uygulama yapılmasını destekliyorsun bu gibi durumları neden en baştan düzenlemezler anlam veremedim...

Oto run çalışma hakkında ne gibi bir yapmalıyım?

Adminlere not: konuya cevap vermek için gönder butonuna tıkladığımda sürekli hata alıyorum bilginize...
Kullanıcı avatarı
Dostk
Üye

Mesaj gönderen Dostk »

Bildiğim kadarıyla delphide bu işlemi hiç bir şekilde tetikleyemezsiniz. Timer dahi kullansanız, telefon kapatılıp tekrar açıldığında bir kez uygulamaya giriş yapılmalı. çok saçma bir şey ama maalesef durum bu...

iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
codder71
Üye

Mesaj gönderen codder71 »

Merhabalar

Bu konu formda bir ara görüşüldü şu linkten inceleyebilirsin. Burada bir yöntem geliştirilmiş ama deneme fırsatım olmadı. Denerseniz sonucu buradan paylaşırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.
viewtopic.php?f=36&t=31914&p=193211&hil ... un#p193211
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

Linkler ölü...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...