Mail Gönderme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mcetin_58
Üye

Mail Gönderme

Mesaj gönderen mcetin_58 »

Mail gönderme işlemin de resimler ve link ler oluyor bunu nasıl yapılıyor ve gönderiliyor.Vede 3 kişiye mail atınca sadece gidene kendi ismi nasıl yazıyor.hepinizden özür diliyorum ama öğren mek istiyorum..Cevabınızı sabırsızlık la bekliyorum.Bu forum dan başkasını da kullanmıyorum
aser
ardahan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ardahan »

Eğer Delphi ile yapmak istiyorsan Indy componentlerinin Mail Client örneği var. Onu incelerseniz yardımcı olur size. Resimli, linkli mailler için message body formatının HTML olması gerekir o zaman mailine HTML sayfası içeriği gömebilirsin. Birden fazla kişiye gönderip sadece kendi isminin görüntülenmesi nktasında şunu söyleyebilirim. Göndereceğin adresleri To veya CC ye değil de BCC ye yaz.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

hocam lütfen sorularına konuyu özetleyen başlıklar ver. İlgili üyeler gördüğü zaman içeriği anlarlar ve bu da sorunun cevaplanma ihtimalini artırır.

Kolay gelsin.
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

Ben o demoyu çalıştırdığımda

socket error #11001 hatası veriyor
Host not found

hatalarını veriyor. Yerel bi ağda olmamdan mı kaynaklanıyor acaba arkadaşlar.

kolay gelsin...
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

gerekli ayarları yaptın mı sako?

mail server'ın adresi, kullanıcı ismi, şifre vs?

Kolay gelsin.
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

valla sadece küçük değişiklikler yaptım. Heralde eksik olan onlardan biri :oops:

POP3 SERVER

incoming mail server (POP): pop3.server.com
port :110
account :sako
password :132456
Your email: sako@hotmail.com

SMTP Setting

Outgoing mail server :smtp.server.com
port :25
account:sako
password:123456
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

bunun için pop/smtp destekleyen, bir mail hesabın olması lazım. hotmail üzerinden bu şekilde mail gönderme yapamazsın.

Mesela sako@sako.com isimli bir mailin varsa pop/smtp adresi genelde mail.sako.com'dur. Zaten bu bilgiler mailin açıldığı zaman senin elinde olmalı ki mail gönderip alabilesin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

banada yardım edin

Mesaj gönderen muskut »

Yaa buna benzer bir sorunda ben yaşıyorum, Mail gönderebileceğim bir program yaptım yalnız dün bir ara mailleri gönderiyordu birdaha da göndermemeye başladı. ve :

EIdProtocol.ReplyError with message '550 <hebele@yahoo.com>: recipient address rejeceted: Relaying Denied: Authenticate with POP first or contact support@hotpop.com'

şeklinde bir hata veriyor. Ama dün hebele@yahoo.com a nereden baksanız 15 tane falan mail atabildim. Ama ne oldu ise artık atamıyorum :)Anlayamadımda. Pop3 destekli mailimide http://www.hotpop.com adresinden almıştım.

nedir bunun ilacı bilen var mı...
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

yahoo spam tarzı mailleri bloklamıs olabilir
baska adreslere de atmayı dene
mesela hotpop a aynı adresine at bakalım gidecekmi
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

başka mail adreslerinide denedim ama maalesef gene olmadı. Gaffayı sıyırdım burda hatada göremiyorum :)
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Bu mevzu HotPop servisinden de kaynaklanıyor olabilir gün içinde belirli kısıtlamalar koymuş olabilir.

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
mystic
Üye

Mesaj gönderen mystic »

EIdProtocol.ReplyError with message '550 <hebele@yahoo.com>: recipient address rejeceted: Relaying Denied: Authenticate with POP first or contact support@hotpop.com'
Bu hatanin nedeni mail serverin spam mail gonderilememesi icin relay e kapatilmis olmasindan kaynaklaniyor. Genellikle smtp authentication ozelliginin aktif olmasi nedeni ile bu mesaj aliniyor.

Sana ait pop3 mail account u uzerinden gondermeyi dene onda da boyle bir hata alirsan smtp authentication ozelligini aktif ederek yap...
Our Brain is Our Weapon!
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

Yaf ne ilginç bişey bu yaa, şimdi outlook u açıp oradan gönderdim, yahoo ya falan gidiyor. Delphide programa geri döndüm, tekrar göndermeyi denedim, bu sefer göndermeye başladı :) alla allaaa, yaf bu bilgisayarı anlamak çok zor yaaa :)
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

bazı mail server'lar güvenlik açısından doğrulama (authentication) isterler. Outlook Express'te Accounts(Hesaplar) kısmından mail ayarlarında "my server requires authentication" seçeneği işaretli ise mail server'ınız böyle bir doğrulama istiyordur.

Gerekli ayarları yapıp, öyle gönderin.
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

bende ordan mail adresi aldım. çok fazla soru soruyor. hepsini kafadan salladım. şimdi de mail göndermiyor. bence bedava sirke baldan tatlı degil miş.